Kadem'in Geleneksel İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Kadem'in Geleneksel İftar Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Vesayet altında ülke olmaktan, kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisine geldik.

27.07.2014 01:34

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Vesayet altında ülke olmaktan, kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisine geldik. Bu nedenle bu anların ve günlerin, sessiz devrimin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Sözümü ileri bir cümle olarak kabul etmezseniz, borcumuzu ödememiz gerekiyor" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Sepetçiler Kasrı'ndaki iftar programında konuşan İslam, ramazanın rahmet, kardeşlik, yardımlaşma ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Bakanlığının yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi veren İslam, "Bakanlığımıza bağlı 1148 kuruluşta 13 bin çocuk ve genci kuruluş bakımı altında koruyor ve gözetiyoruz. 50 bin çocuk ve gencimizi ailesinin yanında destekliyoruz. 55 bin çocuğa sosyal ve ekonomik destek hizmeti veriyoruz. 7 bin 500 çocuğu da koruyucu aile hizmetinden yararlandırıyoruz. Öte yandan bakanlığımıza bağlı 117 resmi huzurevinde 11 bin 500 yaşlımız barınıyor. 6 bin engellinin de bakımı ve rehabilitasyonunu sağlıyoruz. 442 bin kişiye, engelli evde bakım hizmeti sunuyoruz" diye konuştu.

Bakan İslam, kadınların toplumda hak ettikleri konuma gelmeleri ve her türlü şiddetten korunmaları için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, şehitlerin ailelerini ve gazileri daha iyi şartlarda yaşamaları için sosyal, ekonomik ve istihdam boyutunda desteklediklerini söyledi.

Hizmetlerin gerçekleşmesinde en önemli paydaşlarının sivil toplum kuruluşları olduğunu vurgulayan İslam, bakanlık olarak yapılan işlerde yanlarında sivil toplum kuruluşlarını görmek istediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı seçimi

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Bakan İslam, şunları kaydetti:

"Farklı bir heyecan yaşıyoruz. 10 Ağustos'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar yaşadığı seçimlerin en önemlilerinden birini yaşayacağız. Ülkemiz ilk defa cumhurbaşkanını halkın oylarıyla seçecek. Bu çok büyük bir mutluluk. Bir an için gözümüzü kapatarak 'Nereden nereye geldik?' diye düşünülmesini gerektiren bir seçim aslında. Bugün, bundan 12 yıl önce hayal edemediğimiz bir noktadayız. Vesayet altında ülke olmaktan, kendi cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir ülke olma konumuna 10 yıl kadar kısa bir süre içerisine geldik. Bu nedenle bu anların ve günlerin, sessiz devrimin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Sözümü ileri bir cümle olarak kabul etmezseniz, borcumuzu ödememiz gerekiyor."

Bakan İslam, Türkiye'nin lideriyle bir dünya ülkesi olma yolunda yürümeye devam edeceğini belirterek, Türkiye'nin başarılarının sadece Türkiye'yi değil, bütün dünyayı ilgilendirdiğini söyledi.

Bugün bilinmesi gereken iki gerçekle karşı karşıya kalındığını ifade eden Bakan İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünyada hakim olması gereken duygunun merhamet olduğunu görüyoruz. Merhametin yeniden dünyaya hakim olması gerektiğine inandığımız günlerden geçiyoruz. Bir gerçekle de karşı karşıyayız. Merhameti olmayan güç zalimane bir güç, gücü olmayan merhamet ise ne yazık ki aciz. Gücün ve merhametin aynı yerde toplanması gerekiyor. Zannediyorum, kaybolduğu yerde, bu topraklarda ve Türkiye'de toplanması gerekiyor. İşte o zaman dünyanın şekli değişecek. O zaman dünyada Filistin, Bosna ya da Myanmar'da yaşanan sorunlar olmayacak. Merhamet ve güç bir araya geldiği zaman dünya bir barış ülkesi olacak." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadem'in Geleneksel İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement