Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi" Toplantısı

İŞ Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇAŞGEM ) ortaklığında yürütülen "Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi" toplantısı ve eğitimi, Kayseri'de gerçekleştirildi.

06.05.2016 11:35

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇAŞGEM ) ortaklığında yürütülen "Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi" toplantısı ve eğitimi, Kayseri'de gerçekleştirildi.

Hizmet-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, HAK-İŞ İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, bir oteldeki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, insanoğlunun geleceği ve bekası için kadına hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadın olmanın, çalışan kadın olmanın, eş ve anne olmanın çok fazla bedel ödemekle mümkün olduğunu dile getiren Çelik, "Ülkemize 2023 gibi 2071 gibi hedefler koyuyorsak kadınlarımızı da bu hedeflere ortak etmeliyiz. Yoksa bu hedeflere ulaşmamız imkansız gibi gözüküyor. Biz biliyoruz ki Türk ve Müslüman kadın eğer isterse bir eliyle beşik sallar, diğer eliyle de dünyayı sallar." ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı ve Proje Uzmanı Fatma Yavuz da konfederasyona bağlı 6 sektörde faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu 80 iş yerinin, yapılacak eğitim ve düzenlemelerden sonra belgelendirilmesinin amaçlandığını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement