Kadın Hentbolcuların Hedefi Play-off - Son Dakika
Yerel

Kadın Hentbolcuların Hedefi Play-off

Kadın Hentbolcuların Hedefi Play-off

2015 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde 2. Grup'ta play off vizesi arayacak A Milli Hentbol Takımı, maçlarını 4 6 Aralık'ta Avusturya'da oynayacak A Milli Kadın Hentbol Takımı Teknik Direktörü Vurgun: "Günlük performansların gruptan çıkacak takımı belirleyeceğini düşünüyorum"

02.12.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ -  2015 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 2. Grup'ta play-off vizesi arayacak A Milli Hentbol Takımı'nın teknik direktörü Hikmet Vurgun, "Günlük performansların gruptan çıkacak takımı belirleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Elemelerde 2. Grup'ta Avusturya, İsrail ve Portekiz'le 4-6 Aralık'ta Avusturya'da karşılaşacak A Milli Hentbol Takımı, bu müsabakalar için İzmir'de yaptığı kampı bugün tamamladıktan sonra yarın Viyana'ya gidecek.

Grubu lider tamamlayacak ekibin Dünya Şampiyonası'na katılmak için play-off oynayacağı eleme maçlarında A Milli Takım, 4 Aralık Perşembe günü Portekiz'le karşılaştıktan sonra 5 Aralık'ta İsrail, 6 Aralık'ta ise Avusturya ile mücadele edecek.

A Milli Kadın Hentbol Takımı Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'deki kampın çok verimli geçtiğini, kampın ardından yarın Avusturya'ya gideceklerini söyledi.

2015 Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 2. Grup maçlarının normalde çift devreli lig usulüne göre oynandığını ancak İsrail'deki siyasi durum nedeniyle maçların tek bir yerde turnuva şeklinde oynanacağını hatırlatan Vurgun, şöyle konuştu:

"Rakiplerimizden Portekiz'le daha önce yaptığımız 2 maçta 1'er galibiyet ve mağlubiyet almıştık. Portekiz ilerleme gösteren bir ülke. Fiziksel olarak bizden üstün değiller ama çabuk ve hızlı oynamaya çalışıyorlar. İsrail hakkında çok bilgimiz yok, tarihimizde maç oynadığımızı da hatırlamıyorum. Avusturya ise daha yakından tanıdığımız bir ekip. Devşirme sporcularla ve genç oyuncularla kaliteli bir ekip oluşturmaya çalışıyorlar. 3 takımın denk olduğu bir gruptayız. Günlük performansların gruptan çıkacak takımı belirleyeceğini düşünüyorum. 3 zorlu maçımız var. Adım adım düşünüp, Portekiz maçını alıp, daha sonraki maçları değerlendirmemiz lazım."

Vurgun, gruptaki ilk maçlarında Portekiz'i yenmeleri halinde cumartesi günü Avusturya ile final müsabakasına çıkacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Portekiz, Türkiye ve Avusturya'nın alacağı sonuçlara göre gruptan çıkacak ekip averaja kalabilir. Takım olarak iyi gözüküyoruz. Hasta ve sakat oyuncumuzun olmaması bizi olumlu düşünmeye sevk ediyor. Özellikle sahadaki mücadele ve kaleci ile savunma performansı gruptan çıkacak takımı belirleyecek diye düşünüyorum. Avusturya'nın ev sahibi olma avantajını da unutmamak lazım. Umarım cumartesi günü birinci olarak play-off oynamayı elde ederiz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadın Hentbolcuların Hedefi Play-off - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement