Kadın Kasaplar Satırı Devraldı - Son Dakika
Güncel

Kadın Kasaplar Satırı Devraldı

Kadın Kasaplar Satırı Devraldı

Ege’nin küçük tatil kasabası Köyceğiz’de kasaplık erkek egemen bir meslek olmaktan çıkmış durumda.

21.10.2015 10:24

Ege'nin küçük tatil kasabası Köyceğiz'de kasaplık erkek egemen bir meslek olmaktan çıkmış durumda. Nedret Türk ve Gönül Koçyiğit isimli iki kadın, yan yana işlettikleri kasap dükkanları ile satırı erkek kasaplardan devraldı.

Erkek egemen geleneksel bir meslek olan kasaplık sanayileşen dünyada yerini yavaş yavaş mezbahalara bırakırken, tipik kasap dükkanları genellikle küçük kentler ve az gelişmiş bölgelerde bulunuyor.

17 yıldır kasaplık yaptığını belirten Nedret Türk, çalışarak çocuklarını okuttuğunu ve meslek sahibi yaptığını ifade etti. Türk, "Eşim babası ve kardeşlerinden işlerini ayrınca eşime yardım amaçlı gelmiştim. 17 yıldır kasaplık yapıyorum. Vatandaşın tepkisini de almadım daha çok sevildim. Daha çok ilgi gördüm. Çok daha eski bir dönem olsa belki tepki alırdım. Artık Köyceğiz'de her yerde bayanlar çalışıyor, manava gitseniz, markete gitseniz, sarrafa gitseniz bayan var. Köyceğiz'de yadırganmadım daha çok ilgi ve saygı gördüm. İki kız çocuğum var. Okutmak için eşime yardıma geldim. Onlar okudular evlendiler meslek sahibi yaptım. Burada çalışarak onları okuttum" diye konuştu.

Eşine yardım amaçlı geldiği dükkanda işleri ele aldığını belirten Gönül Koçyiğit ise "Eşim 12 yıldır burada çalışıyordu. 2 yıl önce biz devir aldık. Eşime yardım amaçlı geldiğim dükkanda 2 yıldır mesleği devir aldım. Çok güzel tepkiler aldım. Müşterilerimiz durumdan gayet memnun. Eşimi unuttular artık alışverişi benden yapıyorlar" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Kasaplar Satırı Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement