Kadının Sesi Giresun'da Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Kadının Sesi Giresun'da Yükseldi

Kadının Sesi Giresun\'da Yükseldi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde "Konuş Benimle" teması ile "Kadınlara Yönelik Bilinçlendirme Konferansı" gerçekleştirildi.

25.11.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm gün süren konferansta Türk kadını için Yamaha Motor sponsorluğunda Türkiye'yi motosikleti ile tek başına dolaşan Gülşah Merve Yüksel, Yamaha Pazarlama İletişimi Sorumlusu Ebru Ural, GRÜ Kadın Doğum ABD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melahat Atasever, GRÜ Hukuk Müşaviri Öğr. Gör. İsmail Seyhan Ayhan, Öğr. Gör. ihsan Düşmez konuşmacı olarak yer aldı... Toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapılan organizasyonda Türkiye'de kadına yönelik yapılan ayrımcılık, istismar ve şiddete yönelik sosyal, hukuksal ve tıbbi açıdan çözümler üzerine konuşuldu.

Bünyesinde kurulan Kadın Sorunlarını Araştırma Merkezi, AKDES (Akademiden Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Destek Topluluğu) gibi oluşumları ile kadına yönelik yaşanan istismara çözüm bulmaya çalışan Giresun Üniversitesi Türkiye'de "Cinsiyet Eşitliği" dersinin işlendiği tek üniversite. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Yamaha Motor Türkiye'nin sponsorluğuyla Türk kadının yaşadığı zorluklara, istismara dikkat çekmek için 40 günde Türkiye'yi motosikleti ile tek başına turlayan Gülşah Merve Yüksel tur boyunca yaşadıklarını anlatırken, Giresun Üniversitesi öğrencilerin sorularını yanıtladı… Yüksel, "geçtiğimiz yaz yaptığım tur ile tüm Türkiye'de bir farkındalık yarattım. Şimdi amacım sesimizi dünyaya duyurmak ve bu amaçla yeni bir proje üzerinde çalışıyorum. Konuştukça, paylaştıkça kadınların yaşadığı sıkıntılara daha hızlı çözümler üretilmeye başlanacaktır. Yapmamız gereken tek şey sesimizi gereken mercilere ulaştırmak" dedi.

Konferansta konuşmacı olan bir diğer isim Yamaha Pazarlama İletişimi Sorumlusu Ebru Ural da Yamaha'nın kadınların motosiklet kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik yürüttüğü projeleri anlattı. Ural "Türk kadınının Gülşah gibi özgür ruhlu, keşfetmeyi seven, ideallerinin peşinde koşan, ayakları yere basan kadın profili çizmesi için çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. Ebru Ural "amacımız kadını özgürleştirmek, toplum tarafından ya da kendisinin çizdiği sınırları ortadan kaldırmak. Motosiklette yaşam kalitesini yükselten, yaşama pozitif katkıları olan, insanı özgürleştiren bir araç. Bu amaçla eğitim amaçlı kurduğumuz Yamaha Riding Academy'de yıl içinde de kadınlara yönelik ücretsiz motosiklet sürüş eğitimleri veriyoruz. Motosiklet de en az otomobil kadar güvenli ve kullanımı daha keyifli... Kadınların güven konusunda çekinceleri olduğu için biz eğitimlerimizde ağırlıklı bu konuya eğiliyor ve onları cesaretlendiriyoruz." şeklinde .

Çeşitli tiyatro ve kısa film gösterilerinin yer aldığı programda ayrıca GRÜ Kadın Doğum ABD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melahat Atasever, GRÜ Hukuk Müşaviri Öğr. Gör. İsmail Seyhan Ayhan, öğrencileri hem hukuki hem de tıbbi açıdan bilinçlendirmek amacıyla bilgi paylaşımında bulundular.

Konferansta ayrıca öğrencilere Yamaha Riding Academy eğitmeni Metehan Yılmaz tarafından motosiklet sürüş tekniklerine yönelik teorik eğitim verildi. Doğru ve bilinçli kullanıldığı takdirde, motosikletin hayatımızı zenginleştiren, yaşam kalitemizi arttıran, özgürleştiren bir araç olduğu belirten Yılmaz, eğitimde yollarda daha çok motosikletli kadın görmek istediklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadının Sesi Giresun'da Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement