Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki "Yanlış Lisans" Davası - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki "Yanlış Lisans" Davası

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaraylı oyuncu Lynetta Kizer'e yanlış lisans vererek, Fenerbahçe'nin maçı hükmen kazandığı olayla ilgili lisan işleri sorumlusu Tolga Yücel hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

15.06.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaraylı oyuncu Lynetta Kizer'e yanlış lisans vererek, Fenerbahçe'nin maçı hükmen kazandığı olayla ilgili lisan işleri sorumlusu Tolga Yücel hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi olarak Fenerbahçe Spor Kulübü yer alırken şüpheli Tolga Yücel'in 2015 yılında Türkiye Kadınlar Basketbol Federasyonu'nda lisan İşleri sorumlusu olarak çalıştığı ve çalıştığı birimdeki görevinin Türkiye Basketbol Ligleri'nde müsabakalara katılacak olan yabancı oyuncuların lisanslanması ve bu oyunculara lisans verilmesi kaydedildi.

Şüpheli Yücel'in Türkiye Ligi'nde Galatasaray'da oyuncu olarak yer alacak Lyenatta Janae Kizer'e lisans vermesi gerektiği ancak farklı türden bir lisans verdiği belirtilen iddianamede, şüpheli Yücel'in bu görevi yerine getirmesi sırasında kamu görevlisi gibi sorumlu olacağı bildirildi.İddianamede, şüpheli Yücel'in "vermiş olduğu lisans türü ile kadın basketbol liginde oynama imkanı olmayan bir oyuncuya ligde müsabakalara çıkma imkanı tanıdığı ve bu suretle görevini kötüye kullandığı" ifadelerine yer verildi.

Şüpheli Yücel'in savunmasında, söz konusu oyuncunun lisanslama işlemlerini lisans talep eden kulubün kendilerine ibraz ettiği ilk evraklara göre tanzim ettiği, bilahare FIBA ile yapılan yazışma sonrasında sunulan belgelerden farklı bilgilere ulaşıldığı, bununla birlikte lisans türünün değiştirildiği anlatılan iddianamede, şüphelinin suçlamaları kabul etmediği ifade edildi.İddianamede, şüpheli Tolga Yücel hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 28 Kasım 2015'te Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenmesine rağmen, Kizer'in yanlış lisansla sahada yer aldığı için Türkiye Basketbol Federasyonu, karşılaşmayı Fenerbahçe lehine 20-0 tescil etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki 'Yanlış Lisans' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement