Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika
Yerel

Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu

Arpaçay'da açılan bakır işlemeciliği kursuna katılarak meslek sahibi olan ev hanımları, siparişlerini yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

27.03.2014 11:00  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valiliği'nin destekleri, Arpaçay Kaymakamlığı'nın öncülüğünde açılan bakır işlemeciliği kursuna katılarak meslek sahibi olan ev hanımları, siparişlerini yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yöre hanımlarına iş imkanı sağlamak ve unutulan bakırcılık sanatını canlandırmak amacıyla 4 ay önce hazırlanan ve atölyesi kurulan "Arpaçay Bakır İşlemeciliği" kursu kısa zamanda başarıya ulaştı.

Kursa katılarak meslek sahibi olan 25 kadın, resmi kurumların ve özel sektörün siparişlerini karşılamak için çalışmalarına devam ederken, yaptıkları ürünlerin karlarını da kendileri alıyor.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklama, aralık ayında açtıkları kurs için Erzincan'dan ücretli usta öğretici getirdiklerini anımsattı.

Kursu katılan ev kadınlarından birinin mesleği tam olarak öğrendiğini ve usta öğretici olduğunu ifade eden Erdem, "Erzincan'dan gelen hocamızı gönderdik ve eğitim alan ev kadınlardan biri usta öğretici oldu. Artık kendi işlerinin patronu olan ev hanımları dışarıdan da sipariş almaya başladı" dedi.

Amaçlarının ev kadınlarının meslek sahibi olmasını sağlamak olduğuna değinen Erdem, bunu da sağladıklarını ifade ederek, "Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve özel sektör kuruluşları sipariş vermeye başladı. Sipariş veren kurumlarımızın artacağını düşünüyoruz. Kadınlarımız hem meslek öğrendi hem de para kazanmaya başladı" diye konuştu.

Erdem, kadınların sosyal paylaşım sitesi ve kaymakamlığın resmi internet sitesinden sipariş aldığını sözlerine ekledi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement