Kadınlar Sincar ve Kobani'ye Destek İçin Pamuk Tarlalarında Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Sincar ve Kobani'ye Destek İçin Pamuk Tarlalarında Çalışıyor

Kadınlar Sincar ve Kobani\'ye Destek İçin Pamuk Tarlalarında Çalışıyor

Şırnak'ın Silopi İlçesinde kadınlar Sincar ve Kobani'ye destek vermek için Cudi Dağı eteklerindeki pamuk tarlalarında 30 lira yevmiye ile çalışmaya başladı.

13.11.2014 15:28  Güncelleme: 16:32

Şırnak'ın Silopi İlçesi Belediyesi Viyan Kadın Danışma Merkezi yöneticilerinin Sincar ve Kobani'ye destek vermek başlattığı kampanyaya kadınlar Cudi Dağı eteklerindeki pamuk tarlalarında 30 lira yevmiye ile çalışmaya başladı.

Silopi Belediyesi Viyan Kadın Danışma Merkezi, IŞİD'in ele geçirdiği Sincar (Şengal) ile saldırılarını sürdürdüğü Kobani'ye destek vermek için kampanya başlattı. Kadınlar Silopi'ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Cudi Dağı eteklerindeki Üçağaç Köyü'nde pamuk tarlalarında 30 TL yevmiye ile çalışıp elde ettikleri geliri Sincar ve Kobani'ye bağışlayacak.

Viyan Kadın Merkezi'nde görevli 30 kadın ile gönüllü olarak kampanyaya katılan 15- 70 yaşlarındaki 60 kadın 3 günden bu yana sabahın erken saatlerinde tarlaya gidip akşama kadar çalışıyor. Silopi Belediye Başkanı DBP'li Emine Esmer, kampanyanın maddiyattan çok manevi değer taşıdığını belirterek, şöyle dedi:

"Kobani'deki halkın acısı bizim acımızdır. Bu kampanya belki küçüktür ama maneviyatı büyüktür. 100 dönüm arazide 60 kişiyle 3 gündür çalışıyoruz. Kampanyamızı bir hafta içerisinde tamamlayacağız."

Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydemir, kampanyaya katılan kadınlara teşekkür ettiğini belirterek, Sincar'da bir katliam olduğunu Kobani'de bu katliamların devam ettiğini söyledi. Aydemir, "Kadın arkadaşlarımız gelip bu tarlalarda çalışıp kazandığı birkaç kuruş parayı hem Şengal'deki halkımıza hem Kobani'deki direnişi selamla, onlarla birlikte dayanışma içerisinde olma noktasında çalışma yürütüyorlar. Kazandığı parayı yardım olarak bu insanlarımıza göndereceklerdir" dedi.

Viyan Kadın Danışma Merkezi çalışanı Şükran Hakiçi, merkez olarak tarlada pamuk topladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kampanyaya 30 kişi ile başladık. Şuan sayımız 60 kişi oldu" dedi. Pamuk toplayan kadınlardan Halime Başçı, "Kobaniye destek amaçlı burada pamuk topluyoruz. Bu amaçla bir araya geldik ve gelirini Kobani'ye bağışlayacağız. Şuanda 60 kişiyiz. Sayımızı çoğaltmak istiyoruz. Herkesten destek bekliyoruz. Burada 50 yaşında 70 yaşında kadınlar var. Tarlada pamuk topluyorlar. Kobani'deki katliamlar bitmeden, Kobani özgürlüğüne kavuşmayıncaya kadar elimizden geldiğince yardım yapmaya devam edeceğiz." - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Sincar ve Kobani'ye Destek İçin Pamuk Tarlalarında Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement