Kadir Baba"Nın Sesini Duydular - Son Dakika
Güncel

Kadir Baba"Nın Sesini Duydular

Marmaris'te "Kadir Baba" ismiyle tanınan ve arkadaşının evinde kalan alzheimer hastası 72 yaşındaki Kadir Taş ile ilgili basında yer alan haberler üzerine yetkililer harekete geçti Taş, bundan sonra yaşamını sürdüreceği Fethiye'deki bir bakımevine götürüldü.

29.10.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te yakınları ilgilenmediği için arkadaşı tarafından bakılan 72 yaşındaki alzheimer hastası, bakımevine yerleştirildi.

Kemeraltı Mahallesi 105 Sokak'ta arkadaşı Yıldıray Karayiğit tarafından bakılan ve "Kadir Baba" ismiyle tanınan Kadir Taş ile ilgili basında yer alan haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Yapılan görüşmeler sonunda Taş'ın Fethiye ilçesindeki bir bakımevine yerleştirilmesine karar verildi.

Marmaris'e gelen bakımevi görevlileri, Taş'ın kaldığı eve gitti. İlk başta arkadaşının yanından ayrılmak istemeyen Taş'a bakımevi görevlileri, doktorlar gözetiminde kendisine daha iyi bakılacağını anlattı. İkna olan Taş, bakımevinin minibüsüne bindirilerek Fethiye'ye götürüldü.

Bakımevi yetkilisi Fatma Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taş'ın sağlık durumuyla ilgili basında yer alan haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin kendileriyle temasa geçtiğimi söyledi.

Yaşlı adama bakım evinde daha konforlu bir yaşam imkanı sunacaklarını anlatan Güngör, "Kadir amca bundan sonra bize emanet. Ona iyi bakacağız. Ayrıca böyle bir hayırlı işe vesile olan gazetecilere de teşekkür ediyoruz" dedi.

İlçe merkezinde uzun yıllar garsonluk yaparak hayatını sürdürdükten sonra emekli olan Taş, hastalanmıştı. Yürümekte güçlük çeken Taş'a daha önce aynı iş yerinde birlikte çalıştığı arkadaşı Karayiğit sahip çıkmış, dairesini hasta arkadaşıyla paylaşmaya başlamıştı.

Karayiğit, durumu kötüye giden Taş için basın mensupları aracılığıyla yardım istemişti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadir Baba'Nın Sesini Duydular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement