Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi'ne Doğru

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Kadir Gecesi için bir mesaj yayımladı.

11.07.2015 16:18

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Kadir Gecesi için bir mesaj yayımladı.

Kocaçoban, mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşıldığını hatırlatarak, ramazan ayının ayrılmadan önce insanlara Kadir gecesini takdim ettiğini dile getirdi.

Kadir Gecesi'ni değerli ve anlamlı kılan Kur'an-ı Kerim'in o gece indirilmeye başlanmış olduğunu ifade eden Kocaçoban, şunları kaydetti:

"Yüce Kur'an, her ayeti üzerinde tefekkür ve tezekkür edilmek ve bizzat yaşanmak için gönderilmiştir. O, insana kendini, dünyasını, ahiretini tanıtan bir hayat kitabı ve rehberidir. O, insana asla eğrilik bulunmayan dosdoğru bir yol ve istikamet çizer. Onun sahifelerini açan, onda kendini bulur. Rabbini bulur,  saygı ve sevgiyi, sadakat ve muhabbeti bulur. O, hayra anahtar, şerre kilit ilahi bir kitaptır. Bu kitaba gönül veren, tevhide sadakatiyle İbrahim Halilulah olur, türlü çilelere karşı sabrıyla Eyüp olur, türlü tuzaklara karşı iffet ve hayasıyla Yusuf olur, türlü firkat ve musibetlere karşı metanetiyle Yakup olur. Geliniz, Kur'an'a iman eden müminler olarak Kadir Gecesi vesilesiyle Kur'an'la yeniden yüzleşelim. Yaşam süreçlerimizi Kur'an ufkundan bir daha gözden geçirelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement