Kadir İnanır İmralı'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Kadir İnanır İmralı'ya Gidiyor

Çözüm sürecinde ikinci aşamaya doğru yol alınırken oluşturulacak izleme heyetinde Kadir İnanır'ın da olabileceği öngörülüyor.

02.03.2015 07:32  Güncelleme: 08:14

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, çözüm sürecinde "niyet beyanı"nı geçtiklerini ikinci aşamaya geçiş için görüşmelere devam yönünde irade beyanında bulunulduğunu söyledi. İmralı'ya gidecek İzleme Heyeti'nde ise sinema oyuncusu Kadir İnanır'ın olması bekleniyor.

Hükümet ile HDP heyetinin yaptığı ortak açıklamayı Milliyet'e değerlendiren Baluken, niyet beyanının Öcalan tarafından birinci aşama olarak belirlendiğini ikinci aşamanın ise onaylama aşaması olacağını söyledi.

"İKİNCİ AŞAMAYI ÖCALAN YAPACAK"

Baluken, "Çağrının ikinci aşaması Öcalan tarafından yapılacak. Meclis bünyesinde kurulacak bir komisyonunun ve sivil toplumun devreye girmesini önemsiyor. Bu Meclis komisyonunun Kürt meselesinin tarihi ile ilgili hakikatleri araştırma, barışma ve yüzleşme temelinde oluşması ve yine sivil toplum temsiliyetlerinin bulunması son derece önemli. Bu kurum temsilcilerinin olduğu bir toplantıda Öcalan tarihi çağrıyı kendisi yapacak. Kongre ile ilgili belli süreçler de netleşmiş olacak" dedi.

6 İSİM ADAYA GİDEBİLECEK

Bu arada sürecin ilerlemesi durumunda sahadaki durumu denetleyecek olan müzakereleri izleme heyetinin sorumluluğunun geniş bir alanı kapsayacağı öğrenildi. 10-15 kişiden oluşacağı ifade edilen İzleme Heyeti'nde görev alanların hepsinin İmralı'da yapılacak müzakereye katılmayacağı, belirlenen isimler arasından seçilecek 5 ya da 6 ismin adaya gideceği kaydedildi.

KADİR İNANIR İMRALI'YA GİDİYOR

Müzakereleri tarafsız olarak izleyecek heyetin kimlerden oluşacağı konusunda HDP ile devlet heyeti arasında mutabakata varılmıştı. Dolmabahçe'de yapılan son toplantıda izleme heyetinde yer alacak isimler de gündeme geldi. Milliyet'in edindiği bilgiye göre, Öcalan'la devlet heyeti arasında yapılacak müzakereye ilk etapta katılacak 6 isimden ikisinin sanatçı Kadir İnanır ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan olması bekleniyor.

Kadir İnanır İmralı\'ya Gidiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kadir İnanır İmralı'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Türk ogluTürk: midem bulanıyor bunlar Türk degilki onun için zoruma gitmiyor 16 42 Yanıtla
  • time: ya arkadas baris olsun istemiyorsunuz askeri bedelli yapayim die can atiyorsunuz savas isteyen buyursun biz ailemizi cocuklarımi yoldan toplamadik en kötü barıs en iyi savastan iyidir kimin barisa katkisi varsa allah razı olsun 49 6 Yanıtla
  • Safkan: Kadir abi sen napıyorsun Allah aşkına hiçmi utanmıyorsun şehitlerimizden, yazıklar olsun sana 12 37 Yanıtla
  • hasan: kadir inanır ne yazıkki geberdiğin zaman arkadan fatiha okuyan bir insan olmucak ! 18 29 Yanıtla
  • reel: kesin kanı bozuktur bununda sonunda buda ben kürdüm diye tuttururahmet kaya ya özenmiş yılllarca türk miletinden para kazanıp sonra ihanet içine girerler 18 23 Yanıtla
  • 12345: Olan çakallar bu ülke için barış istemek suçumu Kadri be bu ülkenin barış elçisi olacak 33 6 Yanıtla
  • yaşar: gitsin tabi adam gibi adam 21 18 Yanıtla
  • ORDULU TOPAL HASAN: VAY HAİN VAY, TÜRK MİLLİTİNİN EKMEĞİNİ YE BİRDE SOFRASINA YAP. ORDUNUN YÜZ KARASI LEŞİNİ KANDİLE GÖMERLER ARTIK HAİN. 15 23 Yanıtla
  • GÖKSEL: KADİR İNANIR NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYORSUN. UTAN ADAM UTAM. 13 25 Yanıtla
  • özy: Karadeniz insanı milliyetçi ve mert değilmiydi hayrettttttt 18 19 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement