Kadirli'de "Hipertansiyon ve Hipertansiyona Bağlı Hastalıklar" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de "Hipertansiyon ve Hipertansiyona Bağlı Hastalıklar" Konferansı

Kadirli\'de "Hipertansiyon ve Hipertansiyona Bağlı Hastalıklar" Konferansı

Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Sağlıker: "Türkiye'de her 4 kişiden birisi hipertansiyon hastası"

27.05.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Böbrek Vakfı ve Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Yahya Sağlıker,  " Türkiye'de her 4 kişiden birisi hipertansiyon hastası" dedi.

Prof. Dr. Sağlıker, Kadirli ilçesinde Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hipertansiyon ve Hipertansiyona Bağlı Hastalıklar" konulu konferansta yaptığı konuşmada, hipertansiyonun toplumdaki en yaygın hastalıklardan biri olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de her geçen gün hipertansiyon hastası sayısının arttığını belirten Sağlıker, hipertansiyonun vücutta bir çok hastalığı tetiklediğini ve ölümlere neden olduğuna dikkati çekti.

Aşırı kilo, alkol ve sigaranın bu hastalığa yol açan en önemli unsur olduğunu bildiren Sağlıker, "Türkiye'de her 4 kişiden birisi hipertansiyon hastası. Erkekler, kadınlara oranla daha yüksek risk altında. Günlük alınan kalori miktarı ile harcanan miktarın eşit olması için düzenli yürüyüş ya da egzersiz gereklidir. Aksi takdirde bir taraftan göbek çevresinde, cilt altında yağlanma meydana gelir. Bunlar da hipertansiyon oluşumunu etkiler" dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de 'Hipertansiyon ve Hipertansiyona Bağlı Hastalıklar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement