Kadroları İptal Edilen İşçilerden Tepki - Son Dakika
Yerel

Kadroları İptal Edilen İşçilerden Tepki

Kadroları İptal Edilen İşçilerden Tepki

Mülakat sınavını kazanan ancak kadroları iptal edilen TP işçilerinden il yöneticileri ve Petrol-İş Sendikasına tepki

01.04.2016 08:19

TP'de kadroları iptal edilen işçiler tepkili

Mülakat sürecinde kadro hakları iptal edilen 20 kişi, İl yöneticileri, milletvekillerini ve Petrol-İş Sendikasına tepki gösterdi.

2015 yılının son günlerinde TP Batman Bölge Müdürlüğüne 20 kadrolu işçi alacağını duyuran TP Genel Müdürlüğü, yapılan sınav sonrası mülakat değerlendirme aşamasında işçi alımını iptal etmişti.

İşe alınacak 20 kişinin isim listesinin açıklanması beklenirken "Tasarruf tedbirleri" kapsamında TP, işçi alımının iptal edildiğini duyurdu.

Aynı dönemlerde Trakya ve Adıyaman Bölge Müdürlüklerine işçi alımı yapılırken, sadece Batman Bölge Müdürlüğüne alınacak işçi sınavının iptal edilmesi tepkilere neden olmuş, milletvekili Ataullah Hamidi ise bu işçilerin işe alınacağını açıklamıştı.

"NEDEN BATMAN?"

Tasarruf tedbirleri kapsamında diğer bölgelere işçi alınırken Batmana verilen 20 işçi kadrosunun iptal edilmesi ile ilgili halen olumlu yönde bir gelişme sağlanamadı.

Basın kuruluşlarını arayan ve kendileri de Ankara'ya mülakata giden, ancak "iptal" kararıyla şok olan işçi adayları, bu duruma ve sahipsizliğe tepki gösterdiler.

İsmini vermek istemeyen bir işçi adayı şöyle konuştu: "TP Genel Müdürlüğü zararda ise neden bir çok bölgede işçi alımı yapıldı? Ve neden Batmandaki kadrolar iptal oldu? Bu konuda bize tatmin edici bir cevap verilmeli, İl yöneticileri, sendika ve Batman kamuoyu da hakkımızın aranmasında destek olmalılar" şeklinde sitemlerini dile getirdiler. Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadroları İptal Edilen İşçilerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement