Kahkahası Bol Terapi - Bursa - Son Dakika
Güncel

Kahkahası Bol Terapi - Bursa

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Atölyenin ortaklarından Mehtap Hersek Akkoyunlu'nun konuşması -Kahkaha Terapisti ve Yoga öğretmeni Ayşen Balıkçılar'ın konuşması -Terapiye katılan ve bir tekstil fabrikasında çalışan Dilek Sözeri'nin konuşması -İnegöl ilçesindeki bir fabrikada kalite müdürü olan Fatih Yeşilçimen'in konuşması -Kahkaha atanlardan detay -Kahkaha terapisinden detay Kahkahası bol terapi İş stresinin azaltılması, yoğun tempoda çalışanların biraz rahatlatılması amacıyla düzenlenen "kahkaha terapileri" ilgi görüyor Bursa'da bir program düzenleyen atölyenin ortaklarından Akkoyunlu: "Kahkahanın iş dünyasındaki önemi de artık vazgeçilmez" Kahkaha Terapisti ve Yoga öğretmeni Balıkçılar: "Kahkaha diyoruz ama bu böyle çok sesli başkalarını rahatsız edecek şekilde değil çünkü gülmenin insanlar üzerinde büyülü bir etkisi var. Özellikle kalbi koruyucu, stres seviyesini düşürücü özelliği var." İSMAİL ERSAN - İş stresinin azaltılması, yoğun tempoda çalışanların biraz rahatlatılması amacıyla düzenlenen, yöneticilerden en alt kademede çalışanlara kadar hemen herkesin katıldığı "kahkaha terapileri" ilgi görüyor.

25.05.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Atölyenin ortaklarından Mehtap Hersek Akkoyunlu'nun konuşması

-Kahkaha Terapisti ve Yoga öğretmeni Ayşen Balıkçılar'ın konuşması

-Terapiye katılan ve bir tekstil fabrikasında çalışan Dilek Sözeri'nin konuşması

-İnegöl ilçesindeki bir fabrikada kalite müdürü olan Fatih Yeşilçimen'in konuşması

-Kahkaha atanlardan detay

-Kahkaha terapisinden detay

Kahkahası bol terapi

İş stresinin azaltılması, yoğun tempoda çalışanların biraz rahatlatılması amacıyla düzenlenen "kahkaha terapileri" ilgi görüyor

Bursa'da bir program düzenleyen atölyenin ortaklarından Akkoyunlu:

"Kahkahanın iş dünyasındaki önemi de artık vazgeçilmez"

Kahkaha Terapisti ve Yoga öğretmeni Balıkçılar: "Kahkaha diyoruz ama bu böyle çok sesli başkalarını rahatsız edecek şekilde değil çünkü gülmenin insanlar üzerinde büyülü bir etkisi var. Özellikle kalbi koruyucu, stres seviyesini düşürücü özelliği var."

İSMAİL ERSAN - İş stresinin azaltılması, yoğun tempoda çalışanların biraz rahatlatılması amacıyla düzenlenen, yöneticilerden en alt kademede çalışanlara kadar hemen herkesin katıldığı "kahkaha terapileri" ilgi görüyor.

Bu çerçevede, Bursa'da Elele Gelişim Atölyesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) ve Merve Kılıç Danışmanlık iş birliğiyle "Yönetici Geliştirme Programı ve Kahkaha Terapisi" gerçekleştirildi.

Programa katılanlar kahkaha atarak stres atarken, katılımcılara terapinin önemi hakkında bilgiler verildi.

Atölyenin ortaklarından Mehtap Hersek Akkoyunlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terapiyle meditasyonun, nefesin ve kahkahanın gücünü deneyimlediklerini söyledi.

Kurumlarda yönetici geliştirme programlarının uzun süredir yapıldığını dile getiren Akkoyunlu, "Kahkahanın iş dünyasındaki önemi de artık vazgeçilmez. Çünkü stres tüm dünyada artık yaygın. Duygu kontrolü yapılamadığı için kahkaha ile hem serotonin hormonu hem de hem beynin iki yarım küresi çalışır. Bu organizasyon kurumsalda yepyeni bir hava, soluk ve nefes almak için tasarlanmış bir program. Katılımcılar kahkaha terapisine yoğun ilgi gösterdi." dedi.

Kahkaha Terapisti ve Yoga öğretmeni Ayşen Balıkçılar ise emekli müzik öğretmeni olduğunu kaydetti.

Balıkçılar, emekli olduktan sonra farklı bir iş alanı ararken kahkaha ve yogayla tanıştığını belirterek, "Kahkaha, aslında bütün alanlara yönelik çocuklarla, gençlerle, yaşlılarla hasta gruplarıyla, sağlık problemi yaşayan başka kişilerle, iş dünyasıyla ve her alandaki insan grubuyla çalışılabilen bir terapi yöntemi." ifadesini kullandı.

Kahkaha terapisinin kişisel gelişme yöntemlerinden olduğuna dikkati çeken Balıkçılar, şunları söyledi:

"Dolayısıyla bugünkü programımızda iş dünyasındaki zorluklarla boğuşurken, kendimizi nasıl koruyabiliriz, kendimizi kahkahayla stres seviyemizi nasıl düşürebiliriz buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kahkaha diyoruz, ama bu böyle çok sesli başkalarını rahatsız edecek şekilde değil çünkü gülmenin insanlar üzerinde büyülü bir etkisi var. Özellikle kalbi koruyucu, stres seviyesini düşürücü özelliği var. Bunun da iş dünyasında yoğun tempoda çalışanlara çok büyük bir faydası var. Ekip çalışmasını, liderlik becerilerini geliştiren özellikleri var. Bu anlamda çalışanlarımızı biraz rahatlatmak biraz gülmenin faydalarını fark etmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz."

Terapilere katılanların mutlu ayrıldıklarını vurgulayan Balıkçılar, kahkaha terapisinin, duygu durumunu olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Hindistan'da başladı, Avrupa'nın birçok ülkesinde yapılıyor

Nilüfer ilçesindeki muhtarlarla bir kahkaha terapisi yaptıklarını anlatan Balıkçılar, şöyle devam etti:

"Hepsi orta yaşlardaydı. Biliyorsunuz biz de erkeklerin gülmesi biraz daha zordur çünkü gülmemek gerektiği öğretilmiştir onlara. Onlarla ilk çalışmaya başladığımızda nasıl sonuç çıkacak ben de merak ediyordum. Ama terapi bittiğinde geri dönüşümler, 'Hocam siz bize ne yaptınız? o kadar sinirlerim moralim bozuk geldim ki şu anda kuş kadar hafifim çok mutluyum kendimi çok iyi hissediyorum' dediler. Kahkaha terapisi Türkiye genelinde daha yeni yeni başlayan bir uygulama. Türkiye'de şu anda 60 terapistiz. Yurt dışında özellikle Hindistan'da başladı. Ama Avrupa'nın pek çok ülkesinde haftada en az bir gün kahkaha terapileri çalışan gruplar tarafından düzenli yapılıyor."

"Bol bol gülerek seminerden ayrılıyorum"

Terapiye katılan ve bir tekstil fabrikasında çalışan Dilek Sözeri ise çok yoğun tempoda çalıştıklarını söyledi.

İş hayatının yoğun bir stresi olduğunu dile getiren Sözeri, "Buraya gelmeden önce işteydim. Yoğun bir çalışma temposunun arasından çıkarak geldim. Nasıl bir seminer olacağını bilmiyordum. Geldiğime pişman olmadım. Gerçekten çok memnun kaldım bol bol gülerek bu seminerden ayrılıyorum." dedi.

İnegöl ilçesindeki bir fabrikada kalite müdürü olan Fatih Yeşilçimen de bu terapiye katılmadan öncesine kadar gülmenin kendisine ciddiyetsiz bir şey gibi geldiğini belirti.

Yeşilçimen, iş yerinde de güldüğünü anlatarak, "Öğrencilik yıllarımda da hep gülerdim. Bunun için dersten atıldığım zamanlar da olurdu. Aslında benin gülme ihtiyacım yok zaten ben hep gülerim. Bu terapiyle daha neşeli daha doğru gülmeyi öğrendim." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahkahası Bol Terapi - Bursa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement