Kahramanmaraş Müftüsü'nden 'Mahalle Arası Fetva' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Müftüsü'nden 'Mahalle Arası Fetva' Uyarısı

Kahramanmaraş Müftüsü\'nden \'Mahalle Arası Fetva\' Uyarısı

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, Ramazan'da hasta kişilerin oruç tutmasıyla ilgili mahalle aralarında uzman düzeyde olmayan kişiler tarafından verilen fetvalara uyulmaması yönünde uyardı.

17.06.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, Ramazan'da hasta kişilerin oruç tutmasıyla ilgili mahalle aralarında uzman düzeyde olmayan kişiler tarafından verilen fetvalara uyulmaması yönünde uyardı.

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, cami ve ibadethanelerde gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Din görevlileri olarak halkı aydınlatmaya çalıştıklarını kaydeden Gevher, şöyle dedi:

"Biz din görevlileri olarak camilerimizde halkı aydınlatmaya çalışıyoruz. Biz tüm hazırlığımızı yaptık. Temizlik, vaaz, mukabele, hatim ve teravih programlarımızı yaptık. İcra etmeye çalışacağız. Tüm camilerimizde teravihten önce bazı nasihatler olacak ve bunu imamlarımız yapacak. Bu yıl naklen yayını kullanmayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın yayımladığı müthiş bir eser var; Hadislerle İslam. 7 ciltlik bir eser ve herkese tavsiye ederim."

Müslümanlara orucun farz olduğunu ancak hasta kişilerle ilgili doktorların tavsiyelerinin dışında mahalle aralarındaki fetvalara uyulmaması gerektiğinin altını çizen Gevher, "Ramazan geldiğinde müminlerin üzerine oruç farz. Fakat bazı istisnalar var. Çaresiz hastalık, çaresi olmayan ihtiyarlık, hamilelik ve benzeri. İslam'ın ve tıpın meşru gördüğü durumlar dışında herkesin oruç tutması gerekiyor. Keyfi olarak oruç tutulmadığı zaman peygamberimiz şu uyarıyı veriyor; 'Bir insan keyfi olarak Ramazan'da bir gün oruç yerse, senenin diğer günleri oruç tutsa da onun sevabını almaz.' Oruç insanı öldürmek için değil, insanı yaşatmak içindir. Bizim söyleyeceğimiz bazı sözler hemen başka taraflara da çekilebiliyor. Bir de mahalle arası fetva çıkıyor; 'Hasta inanlar oruç tutmak için kendini zorlamasın.' şeklinde. Burada niyet çok önemli. Sıcak günde bir insan tarlasında ağır işte çalışırken sıkıntıya girdiyse bu insan ölecek değil. Bu insan orucuna ara verecektir. Daha sonra kaza eder" diye konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Müftüsü'nden 'Mahalle Arası Fetva' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement