Kahramanmaraş'ta Bin Kişiye Ekmek Arası Sucuk - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş'ta Bin Kişiye Ekmek Arası Sucuk

Kahramanmaraş\'ta Bin Kişiye Ekmek Arası Sucuk

Kahramanmaraş'ta bin kişiye ekmek arası sucuk KAHRAMANMARAŞ'ta, Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen İrişgit (sucuk) Şenliği'nde bin kişiye ekmek arası sucuk dağıtıldı.

28.01.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta bin kişiye ekmek arası sucuk

KAHRAMANMARAŞ'ta, Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından geleneksel hale getirilen İrişgit (sucuk) Şenliği'nde bin kişiye ekmek arası sucuk dağıtıldı.

Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından eski Anadolu Türkçesinde kullanılan sözcüklerin yeni nesillere aktarılması amacıyla sucuk anlamına gelen irişgitin unutulmaması amacıyla şenlik düzenlendi. Okulun bahçesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen şenliğe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Yılmaz ile Zekeriya Kahveci, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin de yer aldığı bin kişi katıldı. Şenlikte mangalda pişirilen sucuk ekmek arasında yaklaşık bin kişiye dağıtıldı.

Lise Müdürü Hacı Muharrem Dilipak, 512 öğrencinin eğitim görüğü okulda düzenledikleri şenliği geleneksel hale getirdiklerini söyledi. İrişgit sözcüğünün Kahramanmaraş ve yöresinde kasaplarda yapılan et sucuğu için kullanıldığını belirten Dilipak, "İrişgit sözcüğü, Türk Dil Kurumu Derleme Sözlüğü'nde yer alıyor. Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde ve Özbekistan gibi Türki cumhuriyetlerde de irişgi, irişgik, irişgin, irişkir, irişkit, irişgir gibi çeşitli şekillerde kullanılıyor. Amacımız eski Anadolu Türkçesinde kullanılan sözcüklerin yeni nesillere aktarmak. Bunu da şenlik havası içerisinde yaparak toplumsal birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Bin Kişiye Ekmek Arası Sucuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement