Kahta Ak Partili Aydın: Gölge Yapmasınlar, Başka Bir Şey İstemez - Son Dakika
Güncel

Kahta Ak Partili Aydın: Gölge Yapmasınlar, Başka Bir Şey İstemez

Kahta Ak Partili Aydın: Gölge Yapmasınlar, Başka Bir Şey İstemez

Ak Partili Aydın: Gölge yapmasınlar, başka bir şey istemez AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, teröre ve işddete prim vermeyerek çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, "Ülkenin refahını düşünüyorlarsa, bölge insanının özgürleşmesini istiyorlarsa, hiçbir şey yapmasınlar, gölge yapmasınlar, başka bir şey istemez. Bölgede insan üzerindeki baskıyı kaldırsınlar, silahları bıraksınlar" dedi.

16.07.2015 21:46

Ak Partili Aydın: Gölge yapmasınlar, başka bir şey istemez

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, teröre ve işddete prim vermeyerek çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, "Ülkenin refahını düşünüyorlarsa, bölge insanının özgürleşmesini istiyorlarsa, hiçbir şey yapmasınlar, gölge yapmasınlar, başka bir şey istemez. Bölgede insan üzerindeki baskıyı kaldırsınlar, silahları bıraksınlar" dedi.

Ahmet Aydın memleketi Adıyaman'da partisinin Kahta İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. MHP'nin yaptığını sorumluluktan kaçmak olarak değerlendiren Aydın, çözüm sürecinden taviz vermeyeceklerini söyledi. Aydın, samimiyet içerisinde bir araya gelerek Türkiye'nin menfaatleri üzerini kurulu bir hizmet çalışması yapmayı arzuladıklarını kaydederek, "Yapılan anketlerde ve bizim analizimizde vatandaş burada uzlaşı çağrısında bulundu. 'Mecliste birbirinizle uzlaşın ve bir hükümet kurun' dedi. Vatandaş, eğer MHP, HDP ve CHP vatandaşın bu isteğine kulak vermezse onlara gereken dersi verecektir. Burada istikrarı devam ettirmek istiyorsan, büyük projelerin tamamlanmasını istiyorsan, reform süreçlerinin devam etmesini istiyorsan, Türkiye'nin büyümesi kalkınması alanında atılan adımlar, yapılan reformlar, elde edilen kazanımları muhafaza etmek istiyorsan Türkiye'nin kaybedecek zaman yok. Bizim arzumuz samimiyet içerisinde bir araya gelerek sadece ve sadece Türkiye'nin menfaatleri üzerine kurulu bir hizmet çalışması yapmaktır. Ülke menfaatleri bizim şahsi menfaatlerimizin çok çok üzerindedir. Diğer siyasi partilerden de bunu bekliyoruz, bunu arzuluyoruz. Biz onurlu bir koalisyon istiyoruz, ahlaklı olsun. CHP ile MHP eşit mesafedeyiz" dedi.

ÖLMEYLE, ÖLDÜRMEYLE OLSAYDI 90'LI YILLARDA OLURDU

Silahla, ölmeyle ve öldürmeyle sorun çözülmeyeceğini söyleyen Aydın, çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade ederek, "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve çözüm süreci adına yaptıklarımız ortadadır. Yine bu süreci kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Ama teröre de prim vermeyeceğiz, şiddete de prim vermeyeceğiz. Her kim ki bölge halkına şiddet uyguluyorsa, Türkiye'de terör estiriyorsa, gereken tedbirler en sert şekilde alınır. Ama gerçekten ülkenin refahını düşünüyorlarsa, bölge insanının özgürleşmesini istiyorlarsa, hiçbir şey yapmasınlar, gölge yapmasınlar, başka bir şey istemez. Bölgede insan üzerindeki baskıyı kaldırsınlar, silahları bıraksınlar. Dünyanın hiçbir yerinde silahla, ölmeyle, öldürmeyle hiç kimse bir şey elde etmemiştir. Ölmeyle, öldürmeyle olsaydı 90'lı yıllarda olurdu. O yıllarda sorun daha çok büyüdü. Bir taraftan terör baskısı, bir taraftan devlet baskısı oldu. İnsanlar perişan oldu. Barış süreci, milli birlik ve kardeşlik projesidir. Bundan daha öte ne olabilir? Birlik diyoruz, kardeşlik diyoruz. 78 milyon insanın kardeşliğinden bahsediyoruz. Dolayısıyla çözüm sürecinde biz taviz vermeyeceğiz. Kaldığımız yerden emin adımlarla gideceğiz. Ama çözüm süreci var diye hiç kimsenin de bir alan hakimiyetine sahip olmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahta Ak Partili Aydın: Gölge Yapmasınlar, Başka Bir Şey İstemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement