Kahta'da Karbonmonoksit Zehirlenmeleri: 25 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Kahta'da Karbonmonoksit Zehirlenmeleri: 25 Yaralı

Kahta\'da Karbonmonoksit Zehirlenmeleri: 25 Yaralı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 25 kişi hastanelerde tedavi altına alınırken, 5 kişinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

07.01.2015 20:53  Güncelleme: 21:03

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 25 kişi hastanelerde tedavi altına alınırken, 5 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruyor.

Edinilen bilgiye göre, Kahta ilçesinde gece boyu yağmurla birlikte rüzgar da etkili olunca çeşitli mahalle, köy ve yakın ilçelerde soba zehirlenmeleri yaşandı.

Gerger ilçesine bağlı Kütüklü (Heşür) Köyü İmamı Hüseyin Köroğlu (26) gece yarısına doğru rüzgarın şiddetinden dolayı sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Köroğlu, "Dün gece rüzgar şiddetini arttırdı. Bizim odayı duman sardı. Bizde pencere ve kapıları açtık. Odayı havalandırdık. Daha sonra başım döndü. Olduğum yerde yığılarak yere düştüm. Daha sonra sabaha karşı kendime geldim. Çok zor bir gece geçirdim. Çok halsizdim. Zor bela hastaneye geldim. Burada hemen serum ve oksijen verdiler. Saatler sonra kendime geldim" dedi.

Farklı mahallelerde gece sobalarını söndürmeden uyuyan ve şiddetli rüzgarın ektisiyle karbonmonoksit gazından etkilenen 25 kişi, yakınları tarafından kendi araçları ve ambulanslarla hastanelere götürüldü. Hastanelerde tedavisi yapılan hastaların birçoğunun taburcu edildiği 25 kişiden bazılarının hayati tehlikesinin olmadığı ve ayakta tedavi edildiği bildirildi. 5 kişinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahta'da Karbonmonoksit Zehirlenmeleri: 25 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement