Kalenin Kilidini Kırarak Eylem Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Kalenin Kilidini Kırarak Eylem Yaptılar

Batman’ın tarihi antik kenti olan Hasankeyf ilçesinde Hidroelektrik Santrallerinin (HES) protesto edildiği Hasankeyf Dayanışma Kampına katılan gençler, 2 yıl önce kapatılan kale kapısının kilidini kırarak kaleye çıkıp eylem yaptı.

22.09.2014 14:42

Batman'ın tarihi antik kenti olan Hasankeyf ilçesinde Hidroelektrik Santrallerinin (HES) protesto edildiği Hasankeyf Dayanışma Kampına katılan gençler, 2 yıl önce kapatılan kale kapısının kilidini kırarak kaleye çıkıp eylem yaptı.

Hasankeyf Kalesi, 3 yıl önce kaya düşmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi ile beraber vatandaşlara kapatıldı. Hasankeyf Dayanışma Kampına katılan grup, kalenin kilidini kırarak içeri girdi. Kalenin kapalı durumdaki kapısını kıran gençler, ardından kaleye çıktı. Kaleyi işgal eden gençler, "Hasankeyf bizimdir bizim olacak", "Hasankeyf onurdur onuruna sahip çık" sloganları attı. Yaklaşık 2 saat kalede kalan gençler halay çektikten sonra kaleden indi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri her hangi bir gerginliğin çıkmaması için kale girişinde önlem aldı.

Eylem yapan gençlerin kaleden inip dağılmaları sonrasında eylem sona erdi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalenin Kilidini Kırarak Eylem Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement