Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "Ülkemizin güvenliği bizim için son derece önemli. Biz her zaman Suriye'nin bütünlüğünden yana olduk. Ancak bu DAEŞ terör örgütünün yok edilmesi, ortadan kaldırılması lazım." dedi.

21.09.2016 17:00

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin, "Ülkemizin güvenliği bizim için son derece önemli. Biz her zaman Suriye'nin bütünlüğünden yana olduk. Ancak bu DAEŞ terör örgütünün yok edilmesi, ortadan kaldırılması lazım." dedi.

Resmi ziyaret için Katar'da bulunan Elvan, basın toplantısı düzenledi.

Ziyaret süresince Katarlı yetkililerle görüşmeler yaparak, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Elvan, Katar ve Türkiye'nin ekonomik ve siyasi ilişkilerinde son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Halihazırda 1,3 milyar dolar düzeyinde olan ticaret hacminin daha üst seviyelere çıkmasını arzu ettiklerini anlatan Elvan, 2030 yılına kadar 200 milyar dolarlık iş hacmini öngören bir kalkınma planı bulunan Katar ile Türk firmalarının bir araya gelip her iki ülkede daha fazla yatırım yapmalarını istediklerini kaydetti.

İki ülke arasında ilişkilerin güçlendirilmesi noktasında bir yol haritası ortaya konulmasının önemine işaret eden Elvan, bu anlamda her iki ülkenin kalkınma bakanlıkları arasında bir çalışma yapılacağını bildirdi.

"DAEŞ'in ortadan kaldırılması lazım"

Katarlı gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Elvan, Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin bir soru üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin sınırındaki DAEŞ terör örgütü burayı kontrol altına almıştı ve ülkemiz, sınırlarımız için ciddi bir tehdit oluşturmaya başladı. Zaman zaman sınır illerimize saldırıları söz konusu oldu. Ülkemizin güvenliği bizim için son derece önemli. Biz her zaman Suriye'nin bütünlüğünden yana olduk. Ancak bu DAEŞ terör örgütünün yok edilmesi, ortadan kaldırılması lazım. Sınır güvenliğimizi sağlamaya yönelik olarak da elbette Özgür Suriye Ordusu'na Türk Silahlı Kuvvetlerimiz destek veriyor ve bu destek çerçevesinde sınırımızın önemli bir kesimi DAEŞ terör örgütünden temizlendi. Bu çalışmalar devam edecek." diye konuştu.

Elvan, güvenliğini tehdit edenlere karşı gereken tedbirleri almanın Türkiye'nin en doğal hakkı olduğunu vurguladı.

İsrail Büyükelçiliği önündeki saldırıyla ilgili bilgisinin olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Elvan, "Tek bir kişi elinde bıçakla saldırmaya çalışmış ancak güvenlik güçlerimiz tarafından bacağından vurulmuş. Bu şahıs meczup birisi. Normal bir vatandaş değil. Akli dengesi yerinde olmayan bir kişi olduğu ortaya çıkmış." diye konuştu.

Elvan bir başka soru üzerine her iki ülkede yatırım yapmak isteyen Katarlı ve Türk yatırımcıların Katar'da hangi alanlarda yatırım yapmanın cazip olacağına ilişkin değerlendirmeleri ortaya koyacaklarını, benzer şekilde Türkiye'de Katarlı yatırımcılar için cazip alanların neler olduğuna dair kapsamlı bir çalışma yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Elvan, Katar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement