Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de Açıklaması

"Türkiye Cumhuriyeti kendi içinde bu barışı (çözüm süreci) geliştirdikçe bütün Orta Doğu'ya örnek olacak"

06.10.2014 20:46

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  "Türkiye Cumhuriyeti kendi içinde bu barışı (çözüm süreci) geliştirdikçe bütün Orta Doğu'ya örnek olacak" dedi.

Beraberinde Vali İbrahim Taşyapan ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile Solhan'a gelen Bakan Yılmaz, Boğlan bulvarındaki bir çay ocağında vatandaşlarla bayramlaştı.

Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da barış ve huzur olmasını istediklerini belirterek, hükümet olarak bunun için çaba gösterdiklerini söyledi.

"Dinimize göre Müslümanın, Müslümana canı haramdır. Müslüman, Müslümanı öldürebilir mi? Yapmaması lazım ama maalesef bunun olduğunu görüyoruz" ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Milliyetçilikten, ırkçılıktan, mezhepçilikten veya şundan bundan dolayı insanların öldüğünü görüyoruz. Bunları geride bırakmamız lazım. Gerçekten güçlü olmak istiyorsak bu yeryüzünde dünyada yeniden yükselmek istiyorsak, bu meseleleri geride bırakmak lazım. İşte Türkiye bunu yapmaya çalışıyor. Kardeş kardeşle kavga etmesin istiyoruz. Boş yere enerjimizi birbirimizle çekişmeyle harcamayalım."

Yılmaz, gelişmiş ülkelerin bu sıkıntıları aştığına dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti kendi içinde bu barışı  geliştirdikçe bütün Orta Doğu'ya örnek olacak" şeklinde konuştu. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement