Kaloriferleri Çalışmayan Vatandaşlar Yol Kapattı - Son Dakika
Güncel

Kaloriferleri Çalışmayan Vatandaşlar Yol Kapattı

Iğdır'da TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda kaloriferleri arızalı olduğu için çalışmadığını öne süren vatandaşlar yol kapattı Eylem nedeniyle Iğdır Doğubayazıt yolu tek yönlü ulaşıma kesildi.

10.11.2014 16:07

Iğdır'da TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda kaloriferleri arızalı olduğu için çalışmadığını öne süren vatandaşlar, eylem yaptı.

Özgür Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 224 konutta yaşayan vatandaşlar, binaların kalorifer kazanının arızalı olmasını ve tamir edilmemesini protesto etti.

Iğdır-Doğubayazıt karayolunu tek yönlü ulaşıma kapatan vatandaşlar, eylem yaptı. Eylem nedeniyle yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Bunun üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri, vatandaşlarla görüşerek, sorunlarının gerekli yerlere iletileceğini belirtti ve eyleme son verilmesini istedi.

Konut sahiplerinden Şirvan Kurban, gazetecilere yaptığı açıklamada, konutlarda çok sayıda çocuğun bulunduğunu ve hepsinin soğuk nedeniyle hastalandığını söyledi.

Kurban, "Dört tane çocuğum var ve soğuk nedeniyle hepsi yatakta. Sabaha kadar soğuktan dolayı uyuyamıyorlar. Çocuklarımı öyle gördükçe ben de ağlıyorum. Lütfen bu durum düzeltilsin" dedi.

Vatandaşlardan Tahsin Baytar da konutlardaki kalorifer kazanlarının, evlerin kendilerine teslim edilmeden önce arızalı olduğunu bildirerek, "Yaz mevsiminde evlerimize yerleştik. Havalar soğumaya başlayınca da bu sorun ortaya çıktı. Kömürlerimizi de aldık ama kaloriferler arızalı. Tüm yetkililerle görüşüyoruz fakat kimse bizimle ilgilenmiyor" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık yarım saat süren eylemlerine, polisin uyarısıyla son veren vatandaşlar, evlerine döndü. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaloriferleri Çalışmayan Vatandaşlar Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement