Kaman Cevizi Diye Ağaçören Cevizi Satıyorlar - Son Dakika
Yerel

Kaman Cevizi Diye Ağaçören Cevizi Satıyorlar

Kaman Cevizi Diye Ağaçören Cevizi Satıyorlar

Kırşehir pazarında üretici, şehir dışından gelen cevizleri Kaman cevizi diyerek sattığını söyledi.

27.10.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir pazarında üretici, şehir dışından gelen cevizleri Kaman cevizi diyerek sattığını söyledi.

Baharatçı Ali Yalçınbay, "Kırşehir'de Aksaray'dan getirdiğimiz cevizleri Kaman Cevizi diye satıyoruz." dedi.

Kilosunun 25 liradan satıldığını anlatan pazarcı Yalçınbay, "Cevizin zihin açma gibi bir özelliği vardır. Bizler Kırşehir'de Aksaray'ın Ağaçören bölgesinden getirdiğimiz cevizleri Kaman ilçesinden getirdik diye satıyoruz. Kaman cevizi bu sene yeteri kadar olmadığı için böyle bir yönteme başvurduk." diye açıklamalarda bulundu.

Üreticinin anlattıklarının doğru olduğunu dile getiren Kamanlılar Dernek Başkanı Hüseyin Bozkurt ise açıklamasında, "Kaman cevizi bu yıl üretim azlığı nedeni ile çok fazla ürün elde edilemedi. Evet, dışarıdan gelen cevizler Kaman cevizi diye satılıyor. Bugüne kadar Kaman cevizi ile ilgili çalışmalar düzenli bir şekilde yapılamamıştır. Bizlerde dernek olarak Kaman cevizinin gün yüzüne çıkması için bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Kaman ve Mucur ilçeleri pek çok konuda pilot ilçe olarak görülüyor fakat bu ilçelerimizde bilinçli şekilde yapılmış çalışmalara yer verilememiştir. Yapılan projeler ve vaat edilen konuşmalar kesinlikle lafta kalmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaman ilçesinde düzenlenmekte olan ve cevizimize olan ilgiyi arttırmak amacı ile 1990 yılından itibaren düzenlenen Ceviz Festivali ile ceviz satışları ivme kazanırken Kaman ilçesi, köyleri ve ceviz üreticileri derneği aşılı fidan temininde üreticiyi desteklemektedir. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaman Cevizi Diye Ağaçören Cevizi Satıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement