Kan Stokları Ramazanda Azaldı - Son Dakika
Yerel

Kan Stokları Ramazanda Azaldı

Kan Stokları Ramazanda Azaldı

Türkiye’de kan bağışı noktasında üst sıralarda yer alan Adıyaman’da kan bağışı Ramazan ayında dibe vurdu.

06.07.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de kan bağışı noktasında üst sıralarda yer alan Adıyaman'da kan bağışı Ramazan ayında dibe vurdu.

Adıyaman il ve ilçelerindeki tüm sağlık kuruluşlarının kan ihtiyacını karşılayan Kızılay Adıyaman Kan Merkezi, Ramazan ayında iftardan sonra kan bağışı topluyor. Haftanın 3 günü Adıyaman merkez Demokrasi Parkı'nda, 4 günü ise ilçelerde kan bağışı toplayan Kızılay Kan Merkezi'nde Ramazan ayı nedeniyle kan stokları azaldı.

Vatandaşların Ramazan ayında kan bağışı yapmadığını dile getiren Kızılay Adıyaan şube Başkanı Bekir Uyanık, iftardan sonra vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.

Kan ihtiyacının sürekli olduğunu ve insanların daha duyarlı davranması gerektiğini belirten Bekir Uyanık, "Ramazan ayı dışında Adıyamanlı vatandaşların kan bağışı konusundaki duyarlılıkları takdire şayandır. Ancak Ramazan ayıda kan bağışı neredeyse yok denecek kadar düşüyor. Vatandaşlarımızdan iftardan sonra kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz. Kan stokları azaldı. Tüm il ve ilçelerin kan ihtiyacı kan merkezi tarafından toplanan kandan karşılanıyor. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Stokları Ramazanda Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement