Kanarya Adaları'nda Petrol Arama Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Kanarya Adaları'nda Petrol Arama Tartışmaları

İspanyol hükümeti, Kanarya Adaları özerk yönetimin 23 Kasım'da yapacağı halk oylamasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

24.10.2014 16:59

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları özerk yönetiminin petrol arama girişimlerine karşı 23 Kasım'da halk oylaması yapılması için aldığı karar, İspanyol hükümetinin engeline takıldı.

İspanya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Kanarya Adaları'nda yapılacak halk oylamasını engellemek için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulacaklarını söyledi.

Repsol Şirketi, Kanarya Adaları'ndaki Tenerife ve Fuenteventura'nın 60 kilometre açığında petrol aramak için 2 Ekim'de İspanyol hükümetinin onayını almıştı. Kanarya Adaları'ndaki çevreci örgütler ve sendikalar, karara sert tepki göstermişti.

Petrol arama çalışmalarına karşı çıkan Kanarya Adaları özerk yönetimi, 23 Kasım'da konuyla ilgili halk oylaması yapılmasına karar vermişti. Halk oylamasında seçmenlere "Petrol ya da gaz aranması için Kanarya Adaları'nın çevre ve turizm modelini değiştirmek zorunda olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu yöneltilecek. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanarya Adaları'nda Petrol Arama Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement