Kapatılan Bisiklet Takımının Sporcularına Destek - Son Dakika
Güncel

Kapatılan Bisiklet Takımının Sporcularına Destek

Görüntü Dökümü : Bisikletçilerden görüntüler Bisikletçilerin açıklamaları Bisikletliler Derneği Başkanı ve milli bisikletçi Murat Suyabatmaz'ın açıklamaları Aralarında milli sporcuların da bulunduğu bir grup bisikletçi, Konya Torku Şekerspor'un faaliyetlerine son verdiği A takımının sporcularına destek için pedal çevirdi.

17.01.2016 16:56

Görüntü Dökümü :

Bisikletçilerden görüntüler

Bisikletçilerin açıklamaları

Bisikletliler Derneği Başkanı ve milli bisikletçi Murat Suyabatmaz'ın açıklamaları Aralarında milli sporcuların da bulunduğu bir grup bisikletçi, Konya Torku Şekerspor'un faaliyetlerine son verdiği A takımının sporcularına destek için pedal çevirdi.

Bisikletçiler, Ortaköy'e hareket etmek için Sirkeci Garı'nın önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Bisikletliler Derneği Başkanı ve milli bisikletçi Murat Suyabatmaz, "Futbolda ülkemizi dünyada temsil eden takımlar kapandığında futbolcular ne hissederse, bisikletçiler de şu an aynı durumu hissediyor" dedi.

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı'nın Türkiye'nin tek profesyonel kıta takımı olduğunu belirten Suyabatmaz, "Bu sporcularımız bizleri dünyada temsil eden göz bebeği sporcularımız. Hedefler ve hayaller uluslararası alanda olmaktı. Zirve hedefi olan bu takım yıkıldı ve çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin sporculara sahip çıktığını ifade eden Suyabatmaz, birçok ilde sporculara destek için pedal çevrildiğini kaydetti.

Devlet yetkilileri ve firmalardan destek beklediklerini vurgulayan Suyabatmaz, şunları kaydetti:

"Biz bu pedalları protesto etmek için çevirmiyoruz, sadece kapatılan takımdaki sporculara destek turu düzenliyoruz. Devlet yetkililerine, sponsor adayı firmalara, kulüplere bir mesaj iletmek istedik. Bugün Torku sponsordu, çekilmiş olabilir ama yerini dolduracak, Türkiye'de bir futbolcunun transfer ücreti bile olmayan bu küçük bütçeyi karşılayabilecek pek çok firma, kulüp olduğunu düşünüyoruz. Sahip çıkılmasını istediğimiz için destek turu düzenliyoruz."

Grupta yer alan Torku Şekerspor'un kapatılan A takımının sporcusu Ahmet Örken ise herkese teşekkür ederek, destek bulacaklarına inandığını söyledi.

Açıklamaların ardından pedal çevirmeye başlayan grup, Ortaköy'e doğru hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kapatılan Bisiklet Takımının Sporcularına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement