Kar, Ellerinde Sanatla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Kar, Ellerinde Sanatla Buluşuyor

Kar, Ellerinde Sanatla Buluşuyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde yaşayan Fatih Gündüz, evinin önündeki karları toplayarak, karları birbirinden güzel heykellere dönüştürdü.

03.01.2015 12:48

Kütahya'nın Emet ilçesinde yaşayan Fatih Gündüz, evinin önündeki karları toplayarak, karları birbirinden güzel heykellere dönüştürdü.

Emet Devlet Hastanesinde röntgen teknikeri olarak çalışan Fatih Gündüz'ün kardan yaptığı, Çanakkale Savaşında 275 kilolukk dev top mermisini tek başına kaldıran " Seyit Onbaşı", Büyük din adamı "Hz. Mevlana" ve birçok masal kahramanlarının heykelleri, görenleri büyülüyor.

21 Emet Devlet Hastanesi'nde çalıştığını söyleyen Fatih Gündüz, yağan kar yağışı sonrası çocuğunun bütün çocuklar gibi kendisinden kardan adam yapmasını istemesi üzerine daha anlamlı olacağı düşüncesi ile kardan heykeller yaptığını söyledi.

Gündüz, "10 yıldan buyana, yağan karlardan, çeşitli heykeller yapıyorum. Uzun zamandır bu kadar yoğun kar yağmamıştı. Bizde çocuğum ile birlikte yağan kar yağışını fırsata dönüştürdük. Çocuğumun istediği kardan adam yerine, Türk tarihinde önemli yere sahip kişilerin heykellerini yaptık. Buradan geçen herkes heykellerle resimler çektiriyor. Birçok kişi bu heykellerin kimlere ait olduğunu bilmiyor. Bizde arkadaşlarımıza bu kişiler hakkında bilgiler veriyoruz. Buradaki çocuklar eğlenceli zaman geçirirken aynı zamanda tarih hakkında bilgilere de sahip oluyorlar. Daha önceki yıllarda yağan kar yağışı ile de birçok farklı heykeller yaptık. Yeniden kar yağışı olursa daha farklı heykeller yapacağım" dedi.(MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kar, Ellerinde Sanatla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement