Kar Yağışı Kazalara Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Kazalara Neden Oldu

Kar Yağışı Kazalara Neden Oldu

Bartın’da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle kazalar meydana geldi.

31.12.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da sabah erken saatlerde başlayan şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle kazalar meydana geldi. Amasra'da kar kalınlığı yarım metreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın-Amasra karayolunda birden fazla kaza meydana geldi. İlk olarak Amasra çıkışı ATİM kavşağında aşırı buzlanma ve kar nedeniyle kazalar meydana geldi. Öte yandan Bartın'dan gelen öğrenci servisleri de ATİM kavşağında kayarak yoldan çıktı. Servislerin kayma anı vatandaşları korkuttu. Yaşanan trafik yoğunluğunun ise, yılbaşı tatilini Amasra'da geçirmek için gelen tatilcilerden kaynaklandığı belirtildi. Amasra'ya gelmek isteyen tatilciler nedeniyle trafik yoğunluğunun normalin üzerine çıkması sürücülerin zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Amasra'dan Bartın istikametine gitmek isteyen hafif araçlara zincirli olarak geçiş verilirken, ağır tonajlı ve yolcu minibüsleri zincirli olarak dahi ilçeden çıkış yapmakta zorlandı. İlçeye tatil amaçlı gelen misafirler ise araçlarından inerek yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek Amasra'ya indi. Yürüyerek evlerine ve otellere gitmek isteyen vatandaşların buzlanan yolda kayarak düşmeleri ise ilginç görüntülere sahne oldu. ATİM kavşağında trafik ekiplerinin tüm müdahale ve uyarılarına rağmen kazalar yaşanırken, Amasra Belediyesine bağlı ekipler ilçe merkezinde kar küreme çalışmalarına başladı. Sabah saatlerinde ulaşıma kısa süreli kapanan Kaleşah Mahallesi Yolu karayolları ve belediye ekiplerinin öğlen saatlerinde başlattığı çalışma sonucu açılırken, ulaşım güçlükle sağlanıyor.

KARAYOLU EKİPLERİNİN ARACI ARIZA YAPTI

Şiddetli kar yağışı nedeniyle Amasra'da kar kalınlığı yarım metreye yaklaşırken, Amasra-Bartın arasında belirli noktalarda kar kalınlığı 70 santimetre üzerine çıktı. Sabah saatlerinde Amasra bağlantı yollarını açmakla görevli karayolları ekiplerinin yol açma çalışması başlatmaması tepkilere neden olmuştu. Edinilen bilgiye göre, Bağlantı yollarında görevli ekibin aracının arıza yapması nedeniyle müdahalenin gecikmeli olarak yapıldığı öğrenildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Kazalara Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement