Karabağlarda Dönüşüm İçin Başkan'a Güven Tam - Son Dakika
Yerel

Karabağlarda Dönüşüm İçin Başkan'a Güven Tam

Karabağlarda Dönüşüm İçin Başkan\'a Güven Tam

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe sınırları içerisindeki 18 muhtarla biraraya geldi.

05.06.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe sınırları içerisindeki 18 muhtarla biraraya geldi. Kentsel dönüşüm konusunun tartışıldığı bilgilendirme toplantısında muhtarlar, Başkan Selvitopu'na "Size güveniyoruz. Bu konuyu en iyi biçimde çözeceğinize inanıyoruz." dediler.

Karabağlar sınırları içerisinde bulunan ve kentsel dönüşüme girecek olan alanlarla ilgili Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ilçedeki 18 muhtarla toplantı yaptı. Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yurtoğlu, Uzundere, Devrim, İhsan Alyanak, Abdi İpekçi, Peker, Kibar, Aşık Veysel, Osman Aksüner, Yüzbaşı Şerafettin ve Cennetçeşme mahallesi muhtarları konuyla ilgili vatandaşların ve kendilerinin merak ettiği soruları Başkan Selvitopu'na yönelttiler.

Toplantıda söz alan mahalle muhtarları afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunla ilgili konulara değindiler ve Başkan'dan bilgi istediler. Soruları tek tek not alan Başkan Selvitopu, "Biz size yardımcı olmak için buradayız." derken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tavrının da çok önemli olduğunu söyledi. Kentsel dönüşümün nasıl yapıldığını iyi bildiklerini belirten Başkan Selvitopu, 'Projenin hangi aşamada ve resmi anlaşmaların ne zaman başlayacağı konusunda yetkililer ile biraraya gelerek sorularınızı ileteceğim. Bilgiler üzerinden yine paylaşımlarda bulunacağım.' diye konuştu.

DÖNÜŞÜMDE İNSANLARIN FİKRİ ALINACAK

Kentsel Dönüşüm çalışmaları gerçekleştirilirken bölgede yaşayan insanların görüşlerinin alınacağını, evleri dönüşüm kapsamına girenlerin projelerde söz sahibi olacaklarını da belirten Başkan Selvitopu, "Dönüşüm, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla, bölgede yaşayan insanların görüşleri, fikirleri alınarak gerçekleştirilmeli. İnsanlarla direkt bağlantılı olan bu çalışmalar masa başında değil, insanların görüş ve önerileri alınarak yapılmalı. Karabağlar'da gerçekleştirilecek dönüşüm çalışmalarında da insanlar sürece dahil olup, yaşamlarıyla ilgili olan önemli bu çalışmada fikir bildirecekler." dedi.

Toplantı sonunda Başkan Selvitopu'nun verdiği yanıtlara teşekkür eden muhtarlar Başkan'a sahip çıkarak, "Bizim size güvenimiz tam, bu konuyu en iyi biçimde çözeceğinize inanıyoruz." dediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlarda Dönüşüm İçin Başkan'a Güven Tam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement