Karacalar ve Kuşlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Karacalar ve Kuşlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Geçen hafta etkili yağışın ardından kar kalınlığının bir metreye ulaştığı Dursunbey'in yüksek kesimlerine yaban hayvanları için yiyecek desteğinde bulunuldu.

05.01.2015 15:11  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen hafta etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı Balıkesir'in Dursunbey ilçesinin yüksek kesimlerine yaşayan karacalar için saman, kuşlar için de yem bırakıldı.

Dursunbey Orman İşletme Müdürü Ahmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının en yoğun görüldüğü Dursunbey ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının bir metreye ulaştığını ve yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Hayvanların beslenmeyle ilgili yaşadıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmak amacıyla doğaya yem bırakılması için çalışma başlatıldığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Yüksek kesimlerde yaşayan Karacalar için köylerden balyalar halinde topladığımız saman ve kuşlar için temin ettiğimiz yemleri hayvanların geçiş noktalarına bıraktık. Geçiş güzergahı ve açık araziye bıraktığımız yemler, zorlu yaşam koşullarında yaban hayvanlarının ayakta kalmasına yardımcı olacak."

Bölgede bu hafta da yoğun kar yağışı beklendiğini ifade eden Özdemir, yaban hayvanlarına desteği sürdüreceklerini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karacalar ve Kuşlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement