Karaelmas Kemal Köksal Stadı Tribünlerinin Yıkılması - Son Dakika
Yerel

Karaelmas Kemal Köksal Stadı Tribünlerinin Yıkılması

Zonguldak Kömürspor'un maçlarını yaptığı stada yönelik hazırlanan rapor kapsamında kapalı tribünün yıkılmasına başlandı.

22.07.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Kömür spor'un maçlarını yaptığı stada yönelik hazırlanan rapor kapsamında kapalı tribünün yıkılmasına başlandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.

Karaduman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak Kömürspor'un  büyük bir kulüp olduğunu söyledi.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na 1948'te yapılan kapalı tribünün fiziki anlamda ömrünü tamamladığını ifade eden Karaduman, şöyle konuştu:

"Tribünlerin deprem yönetmeliğinin yanı sıra güvenlik nedeniyle yıkılmasına karar verildi. Yıkılan tribün bin kişiliktir. Yeni yapılacak tribün ise 3 bin kişilik olacaktır. Soyunma odalarının modern olacağı ve sosyal tesislerin yapılacağı kapalı tribün inşa edilecek. Stadın yanında bulunan spor salonu ile  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası da önümüzdeki günlerde yıkılarak yenisi yapılacak. Buranın ihalesi 27 Temmuz'da gerçekleştirilecek."

Karaduman, Zonguldak Kömürsporlu taraftarların stadın kentte durmasını istediğini belirterek  "Fiziki anlamda burayı stadyum taşımıyor. Ama bizim mevcut karşımızda gördüğümüz tribünlerin onarılıp tekrar yapılması ve belli bir süre burada Zonguldak Kömürspor'un maçlarının devam etmesi şu an için uygun. Mevcut tribünlerin onarılıp ve inşaatı devam eden tribünlerde güvenlik alındığı zaman maçlar burada devam edebilir. Bununla ilgili federasyondan yetkililer gelecek. Maçların burada devam edip etmeyeceğine karar verecekler" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaelmas Kemal Köksal Stadı Tribünlerinin Yıkılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement