Karaer: "Mescid-İ Aksa Ümmetin Ortak Davasıdır" - Son Dakika
Yerel

Karaer: "Mescid-İ Aksa Ümmetin Ortak Davasıdır"

Karaer: "Mescid-İ Aksa Ümmetin Ortak Davasıdır"

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Mescis-i Aksa’nın insanlığın ortak mirası ve ümmetin ortak davası olduğunu belirtti.

14.11.2014 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Mescis-i Aksa'nın insanlığın ortak mirası ve ümmetin ortak davası olduğunu belirtti.

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırlar nedeniyle İsrail'i ser bir dille lanetleyen Baki Karaer, "Bu alçaklığa sahip çıkmak, alçaklığa destek olmak anlamı taşır. Gün Ümmetin onurlu çocuklarına, Mescid-i Aksa'nın yılmaz bekçilerine sahip çıkma, Siyonist İsrail'in ırkçı projelerini ayağa kalkarak bozma günüdür. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olmadıkça Ümmet özgür olmayacaktır. Biz biliyoruz ki Müslümanlar topyekun ayağa kalktığında sömürü sistemi son bulacak, Filistin özgür olacaktır" dedi.

GAZZE'YE VEFA VE ŞİFA KAPISI

Memur-Sen tarafından Gazze'ye Vefa ve Şifa Kapısı açmak için başlatılan yardım kampanyasının sonuna geldiklerini ifade eden Karaer, "Gazze'de Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu ve Memur-Sen Şifa Hastanesi yapımı için harekete geçiyoruz. Ümmet ve ortak medeniyet bilincimizin gereği olarak haklı davalarında yanlarında bulunmayı ve İsrail zulmünün yaralarının sarıldığı gün destek olmayı onur sayıyoruz. 'Yetim Projesine' sahip çıkalım. Annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan projenin paydaşı olalım. Yetimlere kendi dünyamızda yer açmak, yaşadıkları acıları beraberce paylaşarak azaltmak hepimizin görevidir" diye konuştu.

Mescid-i Aksa'yı 1967'den bu yana ilk kez tamamen kapatan İsrail'in mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin bir saldırıya daha imza attığını kaydeden Karaer, "Katil devlet İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. Uluslararası kurumlar, insan hakları örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların son bulması, kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmelidir. İsrail, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. Tüm Dünya'yı terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekanı korumaya çağırıyoruz. Bu anlamda İsrail'i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaer: 'Mescid-İ Aksa Ümmetin Ortak Davasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement