Karagöl'de Rekreasyon Çalışması - Son Dakika
Güncel

Karagöl'de Rekreasyon Çalışması

Karagöl\'de Rekreasyon Çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığından devraldığı ve yıllardır atıl durumda olan Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'nda, doğaya zarar vermeden rekreasyon çalışmaları yapmaya başladı.

20.10.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığından devraldığı ve yıllardır atıl durumda olan Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'nda, doğaya zarar vermeden rekreasyon çalışmaları yapmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 2011 yılında tabiat parkı olarak tescillenen, yeşilin her tonunun hakim olduğu, Ankara'ya 70 kilometre uzaklıktaki Karagöl'ü Başkentlilere piknik ve eğlence alanı olarak kazandırmak için göl çevresinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Büyükşehir Belediyesine devredilmesinden sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, bozulmuş olan mevcut sistemlerin tadilatı ve kullanım yoğunluğuna yanıt veremeyen sosyal servislerin iyileştirilmesi, yaya yollarının yapılması yönünde çalışmalara başladı.

Karagöl'de kampçılık ve izcilik de yapılabilecek

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, alanda, gölün daha interaktif kullanılması amacıyla yüzer prefabrik bir iskele planlandığını, çalışmalar sırasında, gölün doğasını bozmayan uygun malzemelerin kullanıldığını belirtti.

Göl çevresinde çadırlı kamp alanlarının da bulunacağını, bu alanların ekolojik sisteme zarar vermeden ve bölgeye yük getirmeden kullanımının dikkate alındığını bildiren Bircan, bunun için en az riskli alanların seçildiğini aktardı. Bircan, bölgede kampçılık ve güvenli izcilik yapılacağını ifade etti.

Tabiat parkında, bitkilendirme çalışması, göl aynasından uzak olan günübirlik kullanım alanı, piknik alanları ve otopark yapılacağını ileten Bircan, "Alanda bulunan kır kahvesi de restore edilerek kapasitesi artırıldı ve ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde donatıldı. Bina tadilatında ahşap ve taş malzemeler kullanılarak görsel peyzaj bütünlüğü sürdürüldü. Bunların yanı sıra yeni tuvaletlerin inşasına başlandı. Ayrıca bir mescit yapılacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karagöl'de Rekreasyon Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement