Karagöl Yaylası'nın İçme Suyu Hasreti Sona Eriyor - Son Dakika
Yerel

Karagöl Yaylası'nın İçme Suyu Hasreti Sona Eriyor

Kumluca'da vatandaşlar tarafından yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Karagöl Yaylası'na iki aya kadar içme suyu verilmesi planlanıyor.

10.02.2015 13:12

Kumluca'nın önemli yaylalarından olan ve ilçe halkı tarafından yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Karagöl Yaylası'nın içme suyu özleminin iki aya kadar sona ereceği bildirildi.

Güzören Mahallesi'ndeki Karargöl Yaylası, vatandaşlar tarafından özellikle yaz aylarında yazlık olarak kullanılıyor. Yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl Yaylası'na içme suyu sağlayacak isale hattının döşenmesinde son bin metrelik bölümün kaldığı ve iki aya kadar yaylaya içme suyu verilmesinin planladığı bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaylaya içme suyu sağlayacak ihale hattının ihalesinin geçen ağustos ayında Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından yapıldığını, eylül ayında başlayan hat döşemesi çalışmalarında son yaklaşıldığını söyledi.

Yaylaya içme suyunun Altınyaka su kaynağından sağlandığını ifade eden Çetinkaya, yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki hattın 3 bin 500 metresini daha önce Kumluca Belediyesi olarak yaptıklarını hatırlattı.

Kalan 7 bin 500 metrelik bölümün ise ihaleyi kazanan firma tarafından döşendiğini kaydeden Çetinkaya, "Şu anda son bin metrelik bölüm kaldı. Buranın döşenmesinin bir aya kadar tamamlanması hedefleniyor. Hattın döşenmesi işinin tamamlanmasının ardından vanalar konulacak ve hatta test suyu verilecek. İnşallah aksi bir durum olmazsa iki aya kadar Karagöl Yaylası içme suyuna kavuşmuş olacak" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karagöl Yaylası'nın İçme Suyu Hasreti Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement