Karaman Belediye Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor - Son Dakika
Yerel

Karaman Belediye Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman'a güneş enerjisi santralinin kurulacağını bildirdi.

26.02.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman'a güneş enerjisi santralinin kurulacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, Karaman Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek proje sayesinde elde edilen enerjinin şehir şebekesine aktarılacağını belirtti.

Üretilecek elektriğin belediye tesislerinde de kullanılacağını dile getiren Çalışkan, "Üretilecek enerji, belediyenin şantiyelerinde, tesislerinde idari binasında ve su kuyularında kullandığı yüklü elektrik maliyetini oldukça hafifletecek. Bir megawatt güç üretecek olan santral Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak" şeklinde konuştu.

Güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Karaman'ın, güneş enerjisinden elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"20 bin metrekarelik alana inşa edeceğimiz Güneş Enerjisi Santrali, Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen bitimindeki Barutkavuran köy yolu üzerine kurulacak. Bu proje bizim büyük önem verdiğimiz, belediye bütçemize katkı sağlayacak bir proje. Santralde binlerce güneş paneli 1 Megawatt elektrik enerjisi üretecek. Elde ettiğimiz bu gücü trafolarla şehir şebekesine vererek Karaman'ın enerji ihtiyacına biz de katkı sağlayacağız. Bu sayede şantiyelerimizde, tesislerimizde, idari binamızda ve su kuyularımızda tükettiğimiz yüklü enerji giderimizi elektrik dağıtım kurumu ile mahsuplaşacağız. Böylece elektrik ihtiyacımızı daha az maliyetle karşılamış olacağız. Tesis kısa sürede kendisini amorti edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman Belediye Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement