Karaman'da "Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi" Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

Karaman'da "Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi" Hayata Geçiriliyor

Karaman'da 2013 yılında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanarak kalkınma programına alınan "Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi" hayata geçiriliyor.

03.02.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da 2013 yılında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanarak kalkınma programına alınan "Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi" hayata geçiriliyor.

Dış kredi görüşmeleri kapsamında Bakanlık yetkileri, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) uzmanları ve Uluslararası Kalkınma Programı (UNDP) uzmanları ile birlikte detaylı proje dizaynı hazırlanması için misyon çalışmaları kapsamında Ermenek Kaymakam'ı Eyyüp Güngör'ü ziyaret etti.

Ziyarete, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasip Kedeleş, IFAD uzmanları Nedret Durukan Okan, Martin Mautner Markof, Luca Fornasari, Cüneyt Okan, Erkan Özçelik, Abdulhamit Abdouli, İsabelle Stour, Audrey Nepreu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje Koordinatörü İlker Manyas, ve Proje Sorumlusu Nejla Furtuna ile Uluslararası Kalkınma Programı (UNDP) temsilcisi Arif Mert Öztürk katıldı.

Projenin temel amacının kırsal fakirliği azaltmak, doğal kaynakları korumak, çiftçilik yapan köylülerin hayat standartlarını yükseltmek, bölgenin konumu itibarıyla kuraklığın çok olmasından dolayı küçük sulamalarla tarımsal verimi artırmak, çiftçinin ürettiği ürünleri daha kaliteli yapacak işletme tesislerinin kurulmasını sağlamak ve işletilen ürünlerin pazarlama sorununu ortadan kaldırmak olduğu belirtildi.

Heyet, İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ve Ermenek Belediyesini de ziyaret ederek ilçeden ayrıldı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman'da 'Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi' Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement