Karaman'da Kanser Tarama Çalışmaları - Son Dakika
Sağlık

Karaman'da Kanser Tarama Çalışmaları

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün kanser tarama faaliyetlerinin bütün hızıyla devam ettiği bildirildi.

21.05.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün kanser tarama faaliyetlerinin bütün hızıyla devam ettiği bildirildi.

Karaman Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Karaman'da kanser tarama faaliyetlerinin müdürlüklerine bağlı birimlerce etkili bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Bu çalışmaların sonucu olarak 81 il arasında yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, Karaman'ın farklı kanser tarama faaliyetlerinde, ilk üç il arasında yer aldığını ifade eden Altunsoy, şunları kaydetti:

"Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının 16-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında haftalık değerlendirmesinde meme kanser taramasında, hedef nüfus oranına göre Karaman 81 il arasında Türkiye 3.'sü olmuştur. Müdürlüğümüze yeni alınan kanser aracımızın da faaliyete başlaması ile birlikte kanser tarama faaliyetlerinde yeni bir ivme kazanılmıştır. Bu başarıya kanser tarama faaliyetlerinde görevli mesai arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ve halkımızın duyarlılığı sayesinde ulaşılmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, aile hekimlerimize, aile sağlığı elemanlarımıza, KETEM çalışanlarına, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarına, üstün gayretlerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Karaman'da Kanser Tarama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement