Karaman Valisi Koca, Sera Çalışmalarını Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Karaman Valisi Koca, Sera Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Karaman Valisi Koca, Sera Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Karaman Vali Murat Koca, merkeze bağlı Morcalı ve Narlıdere köylerine yüzde 50 hibe destekli domates ve salatalık üretilen seraları inceledi.

06.08.2014 10:01  Güncelleme: 10:20

Karaman Vali Murat Koca, merkeze bağlı Morcalı ve Narlıdere köylerine yüzde 50 hibe destekli domates ve salatalık üretilen seraları inceledi.

Seraları gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Koca, seralarda yetiştirilen ürünleri inceledi.

Vali Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerdeki seracılık faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Yapılan seraların diğer çiftçilere de örnek olmasını isteyen Koca, şunları söyledi:

"Morcalı ve Narlıdere köylerimizde bulunan seralarımız inceledik. Bu seralarımızda domates ve salatalık yetiştirilmekte. Küçük bir alandan yüksek miktarda ürün alınabiliyor. Bu seralarımız diğer köylerimize ve çiftçilerimize de örnek olsun. Diğer köylerimizde de seralar oluşturmaya başlayacağız. Biz sadece sebze üretimi değil süs bitkisini de serada yetiştirmeyi planlıyoruz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ise bir seradan yılda beş ayrı ürün alındığını belirterek, "Biz Karaman'da hayvancılığı ve tarımı geliştirebilmek için değişik projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu ürettiğimiz projelerde çiftçilerimizin küçük alandan gelirlerini artırabilecek gelirlerini artırabilmenin yollarını arıyoruz. Biz bir seramızdan beş tane değişik ürün elde edilebiliyor" dedi. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman Valisi Koca, Sera Çalışmalarını Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement