Karamanlı Müzisyenden Özgecan İçin Beste - Son Dakika
Güncel

Karamanlı Müzisyenden Özgecan İçin Beste

Karamanlı Müzisyenden Özgecan İçin Beste

Karamanlı müzisyenden Özgecan için beste Karaman'da bağlama sanatçısı Hüseyin Ak, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde katledilen üniversiteli Özgecan Aslan anısına şarkı besteledi.

23.02.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı müzisyenden Özgecan için beste

Karaman'da bağlama sanatçısı Hüseyin Ak, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde katledilen üniversiteli Özgecan Aslan anısına şarkı besteledi.

Bağlama sanatçısı Hüseyin Ak, Özgecan Aslan'ın, vahşice öldürülmesini kendinlireni derinden yaraladığını ve onun anısını yaşıtmak içinde 'Yar Özgecan Yar' adlı bir şarkı bestelediğini belirtti. Ak, "Özgecan kardeşimize yapılanlar herkesi olduğu gibi beni de duygulandırdı. Özgecan'ın anısını yaşatabilmek için sözleri, bestesi ve müziği bana ait bir şarkı ortaya çıkardım. Müzikle uğraşan birisi olarak yaşanan bu kötü olayların bir daha yaşanmaması, kadınlarımızın bize Allah'ın birer emaneti olduğunu ve her kadının birer ana adayı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yaptığım bu beste özellikle Özgecan kardeşimizin ailesine anne ve babasına armağan olsun. Türkiye dinlesin ve bilsin ki unutulmasına asla izin vermeyeceğiz. . Özgecan'ı unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

'Yar Özgecan Yar' adlı Özgecan için bestelenen şarkının sözleri:

Bir kız gidiyor uzaklara

Bilinmeyen tuzaklara

Yar yar yar özge

Yar Özgecan yar

Analar babalar perişan halar

Düşenin dostu olmaz ey dağlar

Yar yar yar özge

Yar Özgecan yar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karamanlı Müzisyenden Özgecan İçin Beste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement