Karaoğlu: "Sarıçam Belediyesi İşçi Kıyımı Yapıyor" - Son Dakika
Yerel

Karaoğlu: "Sarıçam Belediyesi İşçi Kıyımı Yapıyor"

Karaoğlu: "Sarıçam Belediyesi İşçi Kıyımı Yapıyor"

AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Sarıçam İlçe Belediyesi’nin siyasi görüşlerinden dolayı 9 işçinin işine son vererek Ramazan ayında işçi kıyımı yaptığını söyledi.

01.07.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Sarıçam İlçe Belediyesi'nin siyasi görüşlerinden dolayı 9 işçinin işine son vererek Ramazan ayında işçi kıyımı yaptığını söyledi.

Karaoğlu, yaptığı açıklamada, Sarıçam Belediyesi'nin MHP'li başkanının, adaylık sürecinde "Dürüst olacağım, herkesin başkanı olacağım" şeklindeki sözünü unutup işçi kıyımı yapmaya başladığını ifade etti.

AK Partili kurucu belediye başkanının döneminde işe giren ve evine ekmek götürmekten başka hiçbir amacı olmayan 9 işçinin Ramazan ayına rağmen kapı önüne konulduğunu söyleyen Karaoğlu, "Bir başkanın her kesimi kucaklamayan bölgesel yöneticilik ve particilik yaparak belediyecilik yapması düşünülemez. Bu kavramlardan uzak olan Sarıçam Belediyesi'nin MHP'li başkanından zaten herkes ümidini kesti. Sarıçam, yaşadığı hayal kırıklığının şokunu hala atlatmış değil. Tüm bunların yanında şimdi de başkan belediyenin önüne işçi kıyma makinesi koymuş, siyasi görüşüne göre insanların ekmekleri ile oynamayı marifet saymaktadır" dedi.

Başkan Karaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Belediyede çalışarak ailesini geçindirmek, çocuklarına AŞ götürmek, evlerini geçindirmek için fedakarca çalışan işçi kardeşlerimizi tamamen siyasi nedenler ile işten çıkartmak, çarpık bir yönetim anlayışının açık bir göstergesidir. Kaldı ki işçi tazminatları alanında avukatlık yaparak bu günlere gelen birinin bugün işçi düşmanlığı yapması manidardır. Manidar olan bir şey daha var o da, işten çıkarılan işçilerin göreve AK Parti zamanında başlamaları. Ramazan ayında işten atılan belediye çalışanların ne günahının olduğunu merak ediyorum. Aslında neden merak ediyorum ki, sabah akşam ilçede eli cebinde gezen birinin buna verecek tek cümlesi yoktur. Özellikle Ramazan ayının ortasında bu şekilde işten çıkarmayı kabul etmemiz mümkün değildir."

Sarıçam'da daha önceki dönemde yapılan hizmetlerin bozulmasından başka hiç bir yatırımın yapılmadığını 1,5 yıldır tüm Sarıçam halkıyla birlikte izlediklerini ifade eden Karaoğlu, "Adayken, başkanlık koltuğuna oturana kadar, seçim meydanlarında 'Dürüst olacağım, herkesin başkanı olacağım' sözünü verip seçildikten sonra tüm bu seçim vaatlerini sıralayıp sonra bu sözler seçim meydanlarında kalsın düşüncesi siyasi etikten uzak bir yaklaşımdır. Böyle siyaset anlayışına Sarıçamlı hemşerilerimiz önümüzdeki seçimler için notunu almaktadır. Tüm Sarıçam gibi, hizmet etmeyen kim olursa olsun, insanların ekmeği ile oynayan kim olursa olsun biz onların karşısındayız. İşçi kıyımı bir skandaldır. Bu uygulama, Sarıçam Belediye Başkanının çalışma hayatına dayattığı, emek düşmanı politikaların bir parçası ve keyfi bir işçi kıyımıdır. Ben iddia ediyorum ki, bu çıkarılan işçilerin yerine siyasi görüşü ile uyuşan kişiler tekrar işe alınacaktır. Bu uygulamanın ne insani ne de vicdani hiçbir yönü yoktur" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaoğlu: 'Sarıçam Belediyesi İşçi Kıyımı Yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement