Karapınar'da "Araştırma Günleri" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Karapınar'da "Araştırma Günleri" Etkinliği

Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Alternatif Ürünler ve Sulama Sistemleri konulu "Araştırma Günleri" etkinliği düzenlendi.

31.08.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından Alternatif Ürünler ve Sulama Sistemleri konulu "Araştırma Günleri" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Karapınar Erozyonu ve Çölleşme Araştırma Merkezi arazisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı birimlerde ıslah edilen bitkiler, toprak altı sulama sistemleri, sulama yastıkları sistemleri, buharlaşma kabı kullanımı ve kısıtlı sulama çalışmaları üreticilere tanıtıldı.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyon Müdürü Ali Çarkacı, amaçlarının Karapınar gibi kurak bir bölgede alternatif ürünler yetiştirmenin mümkün olduğunu ve sulamada önemli tasarrufların yapılabildiğini çiftçilere göstermek olduğunu ifade etti.

Çarkacı ayrıca, özellikle yerli tohum sayesinde de tohuma ödenen paraların Türkiye'de kalacağını vurguladı.

Araştırma merkezinde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Necati Şimşekli ise çiftçilerin özellikle yerli ıslah çeşidi olması nedeniyle mısır çeşitlerine ve yeni ürün nedeniyle de soya fasulyesine karşı ilgilerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Toplantıya, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyon Müdür Yardımcısı  Erdal Gönülal, Teknik Koordinatör Ahmet Haşim Keskin, teknik kadrolar ve çiftçiler katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karapınar'da 'Araştırma Günleri' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement