Karatay Belediyesinden 428 Parsellik Hobi Bahçesi - Son Dakika
Yerel

Karatay Belediyesinden 428 Parsellik Hobi Bahçesi

Karatay Belediyesince Ereğli Çevre yolu üzerinde 430 bin metrekarelik alanda 428 parsellik halkın hizmetine sunulan hobi bahçeleri, Saraçoğlu Mahallesi'nde oluşturulan 140 bin metrekarelik yeni yerine taşınıyor.

31.08.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karatay Belediyesince Ereğli Çevre yolu üzerinde 430 bin metrekarelik alanda 428 parsellik halkın hizmetine sunulan hobi bahçeleri, Saraçoğlu Mahallesi'nde oluşturulan 140 bin metrekarelik yeni yerine taşınıyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldır hizmet veren Hayvanat Bahçesi bitişiğindeki 830 parsellik hobi bahçesi alanı yerinin Şehir Parkı Projesi'ne bırakıldığını söyledi.

Ereğli Çevre Yolu üzerinde 430 bin metrekarelik alanın 2015 yılından sonra Konya'nın en büyük parkı olarak kullanıma sunulacağını ifade eden Hançerli, yapılacak şehir parkı içerisinde gençler, çocuklar ve yetişkinler için her türlü aktiviteler ve sosyal tesisler kazandırılacağına dikkati çekti.

Hayvanat Bahçesi yanında şu an kullanımda olan hobi bahçelerinin bu yılın sonunda özellikle hasat zamanının bitmesiyle tekrar kullanıma açılmayacağını anlatan Hançerli, şunları kaydetti:

"Bu alanı kullanan 830 parsel sahibinin mağdur olmamaları için, Saraçoğlu Mahallesi'nde oluşturulan ve hazırlıkları devam eden, 140 metrekarelik, 428 parsellik yeni hobi bahçelerine geçecekler. Yeni hobi bahçeleri 2015 yılından itibaren kullanılabilecek. Ayrıca bu yeni yerin kullanımıyla ilgili müracaat sayısı parsel sayısının üzerinde olursa noter huzurunda çekilecek kura ile yeni parsel sahipleri belirlenecek." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karatay Belediyesinden 428 Parsellik Hobi Bahçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement