"Kardeşlik" Duvarı Evin Üstüne Çöktü - Son Dakika
Güncel

"Kardeşlik" Duvarı Evin Üstüne Çöktü

"Kardeşlik" Duvarı Evin Üstüne Çöktü

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin Kardeşlik Projesi kapsamında yaptırdığı yolun istinat duvarı, iki katlı bir evin üzerine çöktü. Ev sahibinin evde olmaması faciayı önledi.

06.04.2015 11:24  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin Kardeşlik Projesi kapsamında yaptırdığı yolun istinat duvarı, iki katlı bir evin üzerine çöktü.

EV SAHİBİNİN EVDE OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin geçen yıl hayata geçirdikleri Kardeş Belediyecilik Projesi kapsamında Bağlar mahallesinde yapılan yolun istinat duvarı 9 ay sonra çöktü. Yağışların etkisiyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Durankaya Belde Başkanı Hasan Orakçı'ya ait iki katlı evin üzerine çöken istinat duvarı hasara yol açtı. Duvarın çökmesi sırasında evlerinde bulunmamalarının bir faciayı önlediğini anlatan ev sahibi Hasan Orakçı, istinat duvarının göz göre göre çöktüğünü söyledi. Duvarın yıkılacağı korkusu ile 7 ay önce evlerini terk edip kiralık bir eve yerleştiğini belirten Orakçı, "Bu duvar Hakkari Belediyesi ve İstanbul Beşiktaş Belediyesi'nin Kardeş Belediyecilik Projesi kapsamında ortaklaşa yapıldı. Yol, asfalt çalışmalarından sonra kanalizasyon şebekesinin patlak vermesiyle sızan suyun duvarı aşındırmasıyla çöktü" dedi.

"HEPİMİZ AYRI AYRI KİRALARDA KALIYORUZ"

Kanalizasyon şebekesinin yolun hemen altında bulunan iki katlı evinin temeline sızdığını anlatan Orakçı, şunları söyledi: "Belediye ekipleri evime gelip hasar tespiti yaptı. Ekipler evimin hasar aldığına dair bir tutanak tuttu. İki katlı olan evde kardeşim, babam ve ben olmak üzere 16 kişi yaşıyorduk. Hepimiz ayrı ayrı kiralarda kalıyoruz. Yedi aydır bize ne 'geçmiş olsun' diyen var ne de bu tutanağın gereğini yerine getiren var. Belediye eş başkanı bu duvar yapılırken buraya geldi. Duvarın eski olduğunu, onu yıkıp kendi arazimden beş metre hibe etmek istediğimi söyledim. Kendi arazimden toplam 350 metrekare hibe teklifinde bulundum. Dediğim şekilde yapmış olsaydılar, evim bu durumu gelmezdi. 350 metrekare arazimi vatandaşa kurban etmiştim. Fakat istemediler ve eski duvarın üzerine yarım metre yükseklikte duvar ördüler. Ben kendim bin TL maaş alıyorum. Kardeşim de o kadar alıyor. Babam ise hiçbir geliri yok. Zar zor geçiniyoruz. Yedi aydır kiralardayız. Maddiyat bir tarafa tek bir yetkili gelip de 'geçmiş olsun' demedi. Hadi onu da yapamıyorlar, en azından bu tutanağın gereğini yapsınlar. Ortada ev diye bir şey kalmadı. Bahçem iki metre çöktü. Canımızı kurtaralım derken evi terk ettik. Mahallenin çocukları evin camlarını ve çerçevelerini kırıp sökmüş. Evin elektrik tesisatını sökmüşler. Büyük bir maddi zararla karşı karşıyayım."

İNŞAAT SEZONU AÇILINCA MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürü Beşir Çelebioğlu da, bölgeden geçen kanalizasyon şebekesinden sızan suyun bu duruma neden olduğunu belirterek, sonbaharda evi tahliye ettiklerini söyledi. Yaşanan olayın sorumluluğunun Fen İşleri Müdürlüğü'nde olduğunu ifade eden Çelebioğlu, vatandaşın mağduriyetini gidermek için inşaat sezonunun açılmasını bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kardeşlik' Duvarı Evin Üstüne Çöktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement