"Kardeşlik Sınır Tanımaz" Projesi Anadolu'ya Açılıyor - Son Dakika
Güncel

"Kardeşlik Sınır Tanımaz" Projesi Anadolu'ya Açılıyor

"Kardeşlik Sınır Tanımaz" Projesi Anadolu\'ya Açılıyor

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel "Kardeşlik sınır tanımaz" projesi kapılarını Anadolu'ya açıyor."

11.09.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel "Kardeşlik sınır tanımaz" projesi kapılarını Anadolu'ya açıyor. Bayrampaşalı vatandaşlar, Sinop'u ziyaret etti.

Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği "Kardeşlik Sınır Tanımaz" projesi, Balkanlar'ı fethettikten sonra istikametini Anadolu'ya çevirdi. Proje kapsamında Bayrampaşalı vatandaşlar, Sinop'u ziyaret etti. Projeyle birlikte Sinoplu vatandaşlarla Bayrampaşa'da yaşayan vatandaşların kültürlerini daha iç içe yaşamaları, birbirlerini daha iyi tanımaları ve gönül köprüleri oluşturarak aradaki sınırların kaldırması hedefleniyor.

Bayrampaşa'dan hareket eden "Kardeşlik sınır tanımaz" konvoyunun ilk durağı Sinop'un Ayancık ilçesi oldu. Ayancık Öğretmen Evi'ndeki sabah kahvaltısıyla bir araya gelen heyette Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Ayvancık Kaymakamı Suat Yıldız, AK Parti İstanbul Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Ayancık AK Parti İlçe Başkanı Bayram Ali Kalafan ve Bayrampaşa'da bulunan dernek başkanları hazır bulundu. Kahvaltını sonunda heyet kısa bir sahil turu ardından Başkan Aydemir Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız'ı ve Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün'ü makamlarında ziyaret etti. Yolda esnafla ve halkla konuşan Aydemir projeyi anlatarak vatandaşların beğenisini topladı.

Bayrampaşa'nın kimliğine bakıldığında bir tarafının Balkanlar bir tarafının Anadolu olduğunu söyleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "9 yıldan beridir çok güzel bir proje yaptık. Balkanlarda 'kardeşlik sınır tanımaz' projesi ile sınırları kaldırdık. Ramazan boyunca oradaki kardeşlerimizle aynı sofrada iftar yaptık. Bir kültür ve sosyal proje yaptık. Kalıcı eserler yaptık ve oradaki insanlarla Bayrampaşa'daki insanlarımızın gönül köprüsünü kurduk. Demografik yapının diğer bir ayağı da Anadolu'dur. Doğu ve Batı Karadeniz buna bağlı olarak 81 vilayetimiz. Artık Balkanlardan sonra biz kardeşliğimizi Anadolu'daki hemşerilerimizle beraber birleştirelim ve projemizi Anadolu'da yaygınlaştıralım dedik. Bunun üzerine başlangıç noktası olarak Sinop'u aldık. Neden Sinop'u aldık? Bayrampaşa'nın demografik yapısına baktığımızda ikinci veya üçüncü sıralarda yer aldığı için" dedi.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün proje ile ilgili şunları söyledi;

"Bayrampaşa belediyemizin başlatmış olduğu 'Kardeşlik Sınır Tanımaz" projesi Anadolu ayağını hayırlı olmasını bekliyoruz. Burada yaşayan Ayancıklı vatandaşlarımızla Bayrampaşa'da yaşayan vatandaşlarımızla ilgili iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum."

"Kardeşlik sınır tanımaz" konvoyunun ikinci durağı Sinop'un Erfelek ilçesi oldu. Heyet, ilçede Belediye Başkanı Muzaffer Şimşeği ve İlçe Kaymakamı Feremez Babat'ı ziyaret ettikten sonra Gerze ilçesine gidip, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'yı ve ilçe kaymakamı Bülent Bayraktar'ı makamında ziyaret edip projeyi anlattı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' Projesi Anadolu'ya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement