Kargılı Çeltik Üreticileri Şükür Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kargılı Çeltik Üreticileri Şükür Yemeğinde Buluştu

Kargılı Çeltik Üreticileri Şükür Yemeğinde Buluştu

Çorum'un Kargı ilçesinde Kargı Çiftçi Malları Koruma Kooperatifi tarafından düzenlenen çeltik üreticileri şükür yemeğinde çeltik üreticileri bir araya geldi.

03.09.2014 14:03  Güncelleme: 14:12

Çorum'un Kargı ilçesinde çeltik üreticileri şükür yemeğinde bir araya geldi.

Kargı Çiftçi Malları Koruma Kooperatifi tarafından düzenlenen şükür yemeğine İlçe Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Emniyet Amiri Bünyamin Dede, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, daire amirleri ve çeltik üreticileri katıldı.

Kargı Çiftçi Mallarını Koruma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğraşkan, ilçe ekonomisinin büyük bir kısmını çeltiğin oluşturduğunu hatırlatarak, "Çeltik ilçemiz için önemli gelir kaynaklarının başında geliyor. Hasat zamanına yaklaşık olarak 2 ay gibi bir süre kaldı. Bu yıl hava şartlarının da iyi gitmesiyle birlikte çeltikten iyi bir verim bekliyoruz" dedi.

Bütün bu olumlu gelişmeler karşısında mutlu olduklarını dile getiren Uğraşkan, bu yıl ilk kez camilerde mevlidi şerif okutup, kurban keserek şükür duası yaptıklarını belirtti.

Uğraşkan, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri şükür yemeğini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kargılı Çeltik Üreticileri Şükür Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement