Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Büyük Bir Fuara Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Büyük Bir Fuara Hazırlanıyor

Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Büyük Bir Fuara Hazırlanıyor

Doğu Anadolu'nun illeri olan Kars, Ardahan ve Iğdır İstanbul CNR'da büyük bir fuara hazırlanıyor.

18.02.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu'nun illeri olan Kars, Ardahan ve Iğdır İstanbul CNR'da büyük bir fuara hazırlanıyor. KAİ Vakfı tarafından organize edilen ve İstanbul'daki  tüm derneklerin katılacağı ve Anatolia ile Popüler Medya tarafından organize edilen fuar hazırlıklarında sona doğru yaklaşılıyor. Kars, Ardahan ve Iğdır Valiliklerininde büyük destek verdiği organizasyon için tüm il ve ilçe belediye başkanlıkları da bu fuar için geri sayıma başladı. Belediyeler yörelerini tanıtmak için kendilerine özgü tüm kültürel öğeleri kendi stantlarında sergilemek için hazırlanıyorlar.

İstanbul CNR'da düzenlenen olan fuar Ankara Atatürk Kültür Merkezi ve İstanbul Feshane'de gerçekleştirilen yöre günlerini  Kars, Ardahan ve Iğdır'a yeni bir boyut kazandıracak. Uluslararası fuarların gerçekleştirildiği CNR Expo fuar alanında yöresel ürünler ile birlikte turizimdeki marka değerini yükseltmek için Türkiye'de ilk defa CNR'da ilk defa il tanıtım günleri organizasyonu yapılacak.

KAİ Vakfı, hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında olmak üzere il, ilçe hatta köy dernek başkanları ile kahvaltılı toplantılarda buluşuyor. Fuarda neler yapılacağını fuarın anlatılması ve dernek başkanları ve yönetimin neler yapması gerektiği detayları ile ele alınıyor.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın tüm üç boyutlu görsellerinin sergileneceği, yöresel aşıkların, ünlü sanatçıların sahne alacağı kültür dolu stantların yer alacağı fuar, ziyaretçileri adeta Kars'a, Ardahan'a ve Iğdır'a götürecek. Dünyaca ünlü, yöresel tatlarımız başta kaz, bal, peynir, kızılcık ve hurmasına varana kadar her türlü yöresel ürünler vatandaşlarımızca büyük rağbet görmesi bekleniyor. Kars, Ardahan ve Iğdır'ın güçlerini, potansiyelini tüm Türkiye'ye gösterme adına bu dev fuara yaklaşık 1 milyon vatandaşın ziyaret etmesi bekleniyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars, Ardahan ve Iğdırlılar Büyük Bir Fuara Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement