Kars Çayı Kısmen Dondu - Son Dakika
Güncel

Kars Çayı Kısmen Dondu

Kars Çayı Kısmen Dondu

Sarıkamış Allahuekber dağlarında doğan ve Kars’tan geçtikten sonra Arpaçay nehri ile birleşen 94 kilometre uzunluğundaki Kars çayı, son günlerde etkili olan soğuklardan dolayı kısmen dondu.

04.12.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Allahuekber dağlarında doğan ve Kars'tan geçtikten sonra Arpaçay nehri ile birleşen 94 kilometre uzunluğundaki Kars çayı, son günlerde etkili olan soğuklardan dolayı kısmen dondu.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 11 dereceye düşmesi, Doğu Anadolu bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi. Kars merkezinden geçen Kars çayı da soğuklardan nasibini aldı. Bir hafta öncesine kadar coşkuyla akan çay bugün kısmen dondu.

Soğuktan kentte bulunan park ve bahçelerde nasibini aldı. İnsanların yoğun olarak akın ettiği Millet bahçesi boşaldı. Millet bahçesinde bulunan hayvan figürleri kar ile birlikte daha güzel görünüme büründü.

"SOĞUKLARDAN KAYALIKLAR BUZ TUTTU"

Son günlerde etkili olan soğuklar Kars çayının kısmen donmasına neden olurken, kentte bulunan kayalıklar buz sarkıtlarıyla doldu. Kayalıklardan akan suların donmasıyla birlikte oluşan buz sarkıtları vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kars'ta termometreler en düşük hava sıcaklığı dün gece eksi 11, sabaha karşı eksi 7'yi gösterirken, soğuk hava nedeniyle iş yerlerinin camları buz tuttu.

Millet bahçesinde elindeki gazetesiyle yürüyüş yapan bir vatandaş ise Kars'a karın erken yağdığını belirterek, kar yağmasıyla birlikte havanın soğuduğunu ifade etti.

Öte yandan Kars'ta soğuk havanın önümüzdeki günlerde etkili olması beklenirken, özellikle sabah güneşiyle eriyen karın akşam donması ise birlikte havanın aşırı soğuması cadde ve sokakların boşalmasına neden oldu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kars Çayı Kısmen Dondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement