Kars Esnafından Türk Lirası'na Destek - Son Dakika
Güncel

Kars Esnafından Türk Lirası'na Destek

Kars esnafı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk Lirası'nın değerlenmesi için başlatılan kampanyaya destek verdi.

06.12.2016 16:38

Kars esnafı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk Lirası'nın değerlenmesi için başlatılan kampanyaya destek verdi.

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk Lirası'nın değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ettiğini belirtti.

Türk Lirası'na destek verilmesi gerektiğine işaret eden Özer, "Bu süreç birlik ve beraberlik sürecidir. 15 Temmuz'da halk birlik ve beraberliğini gösterdiği gibi burada birlik ve beraberliği yine sağlıyoruz. Bizim ülkemizde artık bizim paramız geçerli olacak." dedi.

Kars'ta restoran işletmeciliği yapan Mehmet Aşasin, Türkiye genelinde olduğu gibi Kars'ta da dolar bozduranlara yönelik çeşitli kampanyaların olduğunu ifade ederek, "Ülkemiz genelinde bir kampanya başlatıldı. Bizim de katkımız olsun diye Kars esnafı olarak kampanya başlattık. 500 dolar bozduran vatandaşlarımız gelecek burada yemeğini yiyip gidecek, biz bu doları aşağıya indireceğiz." dedi.

Sarıkamış

Sarıkamış ilçesinde bal, kaşar satışı yapan esnaf Hasan Aslan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 dolar bozdurduğuna dair makbuz getirene bir çerçeve Kars çiçek balı hediye edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek olmak için böyle bir kampanya başlattığını anlatan Aslan, vatandaşların döviz bozdurarak ülke ekonomisine katkıda bulunmasını gerektiğini söyledi.

Aslan, Türkiye'yi zora sokmak isteyenlere imkan verilmemesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemizi zor duruma sokmak isteyen dış mihrakların bir oyunu var. Ülkemizi ekonomik yönden çökertmeye çalışıyorlar. Ülkemiz güçlü bir ülke ve bizim insanlarımızda milli duygu var. Bizler de vatandaş olarak bu çorbada bir tuzumuz olsun dedik. 500 dolarını Türk parasına çeviren ve bize ibraz eden herkese bir çerçeve Kars çiçek balı hediye ediyoruz. Önemli olan ülkemizdir. Ülkemizin geleceği için bu kampanyaya destek vermek bizim boynumuzun borcudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars Esnafından Türk Lirası'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement