Kars'ta Terör Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Terör Operasyonu

Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik ürütülen operasyon kapsamında, PKK'lı teröristler için oluşturulmuş mezar alanında el yapımı patlayıcı yapımı ve düzeneği oluşturmada kullanılan malzemeler ele geçirildi.

06.10.2015 18:32

Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik ürütülen operasyon kapsamında, PKK'lı teröristler için oluşturulmuş mezar alanında el yapımı patlayıcı yapımı ve düzeneği oluşturmada kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kağızman'da 3-6 Ekim tarihleri arasında icra edilen "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-1" operasyonu kapsamında, bölücü terör örgütü PKK'nın Dibekkaya köyü kırsalında oluşturduğu mezar alanı ve bu alan içindeki binada arama yapıldı.

Aramada, el yapımı patlayıcı yapımı ve düzeneği oluşturmada kullanılan 6 tüp, yaklaşık 150 metre uzunluğunda çift damarlı rulo halinde sarılı 3 grup kablo, 15 adet fünye, 1 pil bloğu ve 18 pil ile muhtelif yaşam ve yiyecek malzemesi, 2 kazma ve 1 balyoz bulundu.

Mezarlıktaki bina içerisinde ayrıca sözde "müze" tarzında döşenmiş bölümde, örgüte ait terörist kıyafetleri, flama, poster, fotoğraf ve afişler ele geçirildi.

-Mezarlara dokunulmadı

Bulunan bu malzemeler ile mezarlık alanını çevreleyen duvarlar, içindeki bina ve dikili flama direği, cumhuriyet savcılığının talimatıyla imha edilen operasyonda, dini içerikli yayınlar ve Kur'an-ı Kerim ise muhafaza altına alınarak mezarlara dokunulmadı.

Öte yandan yapılan istihbarat çalışması sonucu, operasyon kapsamında, 4 Ekim'de Çemçe-Madur bölgesinde icra edilen hava harekatında 2, jandarma birliklerinin sağladığı sıcak temasta da 1 bölücü terör örgütü PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisine ulaşıldığı, bu konuda teyit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement