Karşıyaka'da Giysi Bankası 'İlaç' Oldu - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'da Giysi Bankası 'İlaç' Oldu

Karşıyaka\'da Giysi Bankası \'İlaç\' Oldu

Karşıyaka Belediyesi ve Kızılay Karşıyaka Şubesi’nin bir araya gelerek oluşturduğu Giysi Bankası, geçim sıkıntısı çeken ailelerin ihtiyaçlarını karşılarken, projeden 10 günde 2 bin kişi faydalandı.

26.08.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Belediyesi ve Kızılay Karşıyaka Şubesi'nin bir araya gelerek oluşturduğu Giysi Bankası, geçim sıkıntısı çeken ailelerin ihtiyaçlarını karşılarken, projeden 10 günde 2 bin kişi faydalandı.

Maddi durumu yetersiz ailelere destek için bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi ve Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi, 10 gün önce "Giysi Bankası" kurarak, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu. Kızılay, ilk etapta birime 19 farklı kalemde 3 bin adet yeni giyim eşyası ile ayakkabı desteği sağladı. Karşıyaka Belediyesi de bu eşyaları dar gelirli ailelere ulaştırmaya başladı.

Kadın ve erkekler için ayrı ayrı kazak, atlet, kaban, pantolon, çamaşır gibi her çeşit giyim eşyası ile çizme, bot ve spor ayakkabıların bulunduğu Giysi Bankası'ndan, 10 günlük süreçte, geçim sıkıntısı yaşayan 2 bin kişi faydalandı. Yıl boyunca en az 5 bin aileye destek sağlanacağı belirtildi. Banka, Girne Kültür Parkı'nda bulunan 'Karşıyaka Belediyesi Butik Elele' ile aynı çatı altında faaliyet göstermeye devam ediyor. Proje için Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne 399 40 80 numaralı telefondan ulaşılabileceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hizmetlerin artırılarak devam edileceğini ifade ederek, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, dar gelirli ailelerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu hizmetimizi artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Türk Kızılayı Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ise, şu açıklamalarda bulundu:

"Karşıyaka Belediyesi ile örnek bir işbirliğine imza atarak ailelerimizin yüzünü güldürüyoruz. Bu protokolün devamlılığını ve artmasını diliyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'da Giysi Bankası 'İlaç' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement